Droger op wasmachine plaatsen

Een wasmachine en een droger. Deze twee kunnen eigenlijk niet samen. Hoewel er steeds vaker wasmachine en droger in één modellen op de markt verschijnen, kiezen velen er alsnog voor om twee aparte machines te kopen. Niet voor niets: vaak wast een enkele wasmachine veel beter dan een twee-in-een model en hetzelfde geldt voor het drogen van een droger. Er kleeft echter wel een groot nadeel aan het hebben van deze twee apparaten: ze nemen veel ruimte in beslag.

Wat velen dan ook doen is de droger op de wasmachine plaatsen. Maar is dit wel veilig en slim? We verdiepten ons in de droger op wasmachine mogelijkheden en delen in dit artikel alles wat je moet weten.

ℹ️ (Weinig tijd? Bekijk hier direct de beste tussenbouwzet met geïntegreerd wasrek)

Droger op wasmachine zetten

Zoals je in de bovenstaande afbeelding kunt zien is het prima mogelijk om een droger op een wasmachine te plaatsen. Echter is het niet slim om dit zonder na te denken even snel te doen. Zo kan de droger van je wasmachine vallen als je deze slecht plaatst. Dit kan komen doordat de wasmachine niet waterpas staat óf dat deze simpelweg te veel trilt tijdens een wasbeurt.

Daarbij moet je ook rekening houden met het feit dat je wellicht niet meer bij de knoppen kunt. Dit is echter vaak met de standaard droger en wasmachine hoogte (85 centimeter per machine) geen probleem. Tezamen zou dit neerkomen op 170 centimeter. Ook is het vanzelfsprekend niet mogelijk met een bovenlader wasmachine: deze heeft een klep aan de bovenzijde waar je de was in doet. Als je daar een droger bovenop zet kan dat natuurlijk niet meer.

Tips voor de droger op de wasmachine plaatsen

Hou in ieder geval rekening met de volgende factoren:

 • Maak gebruik van een speciaal tussenstuk
 • Controleer met een waterpas of de wasmachine rechtstaat
 • Kies bij voorkeur een wasmachine en droger van hetzelfde merk
 • Koop dempers voor onder je wasmachine

Met bovenstaande tips kun je – in veel gevallen – met een gerust hart je droger op de wasmachine plaatsen. Bekijk hieronder een video waarin het tussenstuk, een van de onmisbare wasmachine accessoires, en zijn werking goed zichtbaar is.

Stappenplan: zo plaats je de droger erboven op

Als je nu een droger en een wasmachine naast elkaar hebt staan en bovenstaande tips in acht neemt, kun je onderstaand stappenplan volgen om de droger op de wasmachine te plaatsen.

 1. Controleer allereerst op de wasmachine stabiel staat. Trilt de wasmachine enorm, maak dan gebruik van dempers voor onder je wasmachine.
 2. Check met een waterpas of de wasmachine helemaal recht staat
 3. Leg een tussenstuk, ook wel een stapelkit genaamd, op de wasmachine om een krasje of deukje te voorkomen.
 4. Til samen met iemand anders de droger boven op de wasmachine
 5. Controleer of de droger goed op het tussenstuk staat
 6. Check opnieuw met de waterpas of de droger nu ook weer helemaal recht staat

Het kan geen kwaad om bij de eerste wasbeurt eventjes in de buurt te blijven van de apparaten.

De beste tip die ik je mee kan geven is om écht een tussenbouwzet te overwegen. Hiermee haal je (als je bijvoorbeeld deze bekijkt) ook gelijk een wasrekje in huis. Het rek zorgt er daarbij voor dat er sprake is van meer stevigheid!

Oplossingen als je geen droger op je wasmachine wil zetten

Als je na het lezen van ons artikel geen trek hebt in alle stappen of het simpelweg niet aandurft om de apparaten op elkaar te stapelen, dan kun je kiezen voor een aantal andere oplossingen. We zetten wat veel voorkomende alternatieven methodes op een rij.

 • Kies voor een mini-wasmachine om ruimte te besparen: wil je alsnog ruimte besparen dan kun je ook kiezen voor een mini wasmachine. Deze zijn echter niet geschikt voor dagelijks gebruik of voor grotere huishoudens.
 • Ga voor een wasmachine en droger in een: hierbij moet je wel rekening houden dat de ervaringen op het gebied van was- en droogkwaliteit vaak minder zijn dan bij individuele apparaten. Daarnaast zijn ze ook een stuk duurder en kun je ze niet tegelijk hun werk laten doen.

FAQ: Veelgestelde vragen

Het artikel over een droger op wasmachine plaatsen is ontstaan vanwege de vragen die wij binnenkregen op de redactie. We hebben de veelgestelde vragen gegroepeerd in onderstaande FAQ. Krijg antwoord op jouw vragen.

💧 Kan ik een droger op de wasmachine plaatsen?

Ja, dit is in veel gevallen geen enkel probleem. Hou wel rekening met een aantal factoren. Zo kun je het best gebruik maken van een tussenstuk en trildempers voor onder je wasmachine.

💧 Is een droger op de wasmachine gevaarlijk?

Als je zorgt voor een goede tussenplaat en checkt of de apparaten waterpas staan is het meestal niet gevaarlijk. Echter moet je altijd alles goed checken op stabiliteit; de apparaten zijn immers niet gemaakt om elkaar gezet te worden.

💧 Wat is het voordeel van mijn droger op de wasmachine?

Een droger en een wasmachine in een ruimte neemt ontzettend veel ruimte in beslag. Door ze op elkaar te stapelen bespaar je ruimte.

💧 Zijn er ook nadelen?

Als je ze naast elkaar plaatst, kun je de was makkelijker over gooien. Daarnaast is het voor oog een stuk minder vriendelijk als je ze op elkaar plaatst.

Heb jij nog steeds een prangende vraag? Laat hem dan hieronder achter in de reacties of stuur ons een berichtje.

 

1 reactie op “Droger op wasmachine plaatsen”

 1. Jasper Vliet

  Heb jullie nog advies voor een goede tussenlegger? Er is zoveel keuze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.