Mini wasmachine

Wanneer je weinig plek hebt in je badkamer, kan het slim zijn om te kijken naar een wat kleinere wasmachine. Er is een speciale term voor dit type wasmachines: een mini wasmachine! In dit artikel zetten we alles op een rij wat je moet weten over deze modellen: van de gangbare afmetingen tot en met interessante verkooppunten als je een mini wasmachine kopen wilt.

Mini wasmachine: gangbare afmetingen

We kunnen het vaak genoeg benadrukken: als je een wasmachine aanschaft blijft het belangrijk om goed te letten op de afmetingen. Hoewel de hoogte van de wasmachine vaak standaard is bij de gemiddelde modellen (85 centimeter) is het vaak een ander verhaal met de diepte: dit is onder meer afhankelijk van de inhoud van de wastrommel.

Kijken we echter naar de gangbare afmetingen van mini wasmachines, dan is dit – naar verwachting – stukken kleiner.

 • Gangbare hoogte:50 centimeter
 • Gangbare diepte: 36 centimeter
 • Gangbare breedte: 37 centimeter

Het is goed om te vermelden dat bijna alle kleine wasmachines bovenladers zijn: de scharnierdeur is te vinden aan de bovenzijde van de wasmachine.

Wascapaciteit

Je kunt wel raden dat er bij een kleinere wasmachine ook sprake is van een kleinere wascapaciteit. Een kleine blik op de verschillende modellen leert ons dat de meeste mini wasmachines een maximale wascapacteit van 5 kilogram hebben.

Voordelen van de mini wasmachine

 • Ruimtebesparing in de badkamer
 • Kan makkelijk dienen als wasmachine voor camping
 • Goedkoper dan de reguliere wasmachine

De ruimtebesparing in de badkamer kan ook prima behaald worden met bijvoorbeeld een inbouw wasmachine of door je droger op de wasmachine te plaatsen.

Nadelen van de wasmachine

 • Veel kleinere inhoud en wascapaciteit
 • Minder wasopties dan een normale wasmachine
 • Niet ergonomisch
 • Minder hoge temperaturen

Toekomst van kleine wasmachines

Kijken we naar de toekomst van de kleine wasmachines, dan verwachten wij zeker niet dat ze nรณg veel kleiner zullen worden. Hoe kleiner het model, hoe minder we kunnen wassen. En daar zitten we natuurlijk niet zozeer op te wachten. Wat wel te verwachten is, is het volgende:

 • Ze worden steeds slimmer
 • Krijgen meer en meer opties
 • Zijn makkelijker mee te nemen

Daarbij kregen we een tijd geleden een video voor ogen van een mini wasmachine die je aan de muur kunt bevestigen. Dit soort leuke mogelijkheden denken wij meer en meer te gaan zien. Check de video hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=Kx4K_v0VCPY

FAQ: Veelgestelde vragen over mini-wasmachines

We hebben besloten om een uitgebreid artikel te schrijven over mini-modellen wasmachines, omdat we hier veel vragen over binnenkregen. We hebben de veelgestelde vragen gebundeld in onderstaande FAQ.

๐Ÿ’ง Is het kopen van een mini wasmachine slim?

Wanneer je van plan bent om een wasmachine mee te nemen naar de camping of je weinig ruimte hebt in je badkamer, kan de keuze voor een mini wasmachine zeker slim zijn.

๐Ÿ’ง Wast een mini wasmachine slechter dan een normale wasmachine?

Nee, dat hoeft zeker niet. Hou er alleen wel rekening mee dat een mini model minder wasfuncties heeft en vaak minder heet kan wassen.

๐Ÿ’ง Wat is het grootste nadeel van een kleine wasmachine?

De wascapaciteit! Bij een mini-wasmachine kun je veel minder wassen dan bij een groter model, vanzelfsprekend.

๐Ÿ’ง Is een mini wasmachine goedkoper?

Ja, het kan zelfs honderden euro's schelen met een normale wasmachine. Als je een mini wasmachine kopen gaat dan kun je denken aan een maximale prijs van 200 euro.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je ons uiteraard gewoon een berichtje sturen of een reactie achterlaten onderaan de pagina.

1 reactie op “Mini wasmachine”

 1. Pedro van Vliet

  Zijn er ook draadloze mini wasmachines om bijvoorbeeld mee te nemen voor op de camping zonder stroompunt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.