Wasmachine voor camping

Created with Sketch.

wasmachine voor camping

Wanneer je op vakantie gaat moet je altijd goed nadenken over de hoeveelheid kleding die je meeneemt. Natuurlijk willen we allemaal zoveel mogelijk verschillende kleding mee, maar een koffer is helaas altijd sneller vol dan je denkt. Hoewel steeds meer AirBnB’s wasmachines in het appartement hebben staan, is dit op de camping vaak een ander verhaal. Helemaal bij campings zonder sanitaire voorzieningen.

Gelukkig is er een ook een andere oplossing: een wasmachine voor de camping. Nee, je hoeft niet een bovenlader wasmachine mee te slepen: er zijn namelijk mooie kleine modellen die je mee kunt nemen. Hoewel de wascapaciteit stukken lager is dan bij een reguliere wasmachine, kun je er wel prima kleine wasjes meedraaien.

Waarom een wasmachine voor de camping

Laten we kort stil staan bij de redenen om een wasmachine voor op de camping te overwegen. Allereerst is het natuurlijk fijn om een wasmachine bij de hand te hebben, zodat je minder kleding hoeft mee te nemen; je kunt het immers makkelijk en snel even wassen. Daarbij ben je ook niet afhankelijk van de sanitaire voorzieningen op de camping. En je bent ook niet de eerste die zijn was uit een oude wasmachine op de camping haalt om erachter te komen dat je kleding er nog viezer uitkomt dan toen je het erin deed.

De belangrijkste redenen om een wasmachine voor op de camping te overwegen:

 • Meer ruimte in je koffer
 • Je hoeft minder kleding mee te slepen
 • Als je favoriete kleding vies is kun je het snel even wassen
 • Ook op afgelegen plekken een wasmachine bij de hand
 • Geen kans op vieze, oude wasmachines die je kleding kunnen verpesten

Daarbij kun je ook voor jezelf de rekensom maken wanneer je een campingwasmachine hebt terugverdiend. Een gemiddelde wasbeurt met een wasmachine van de camping zelf kost vaak rond de 4 euro. Gezien je al een camping wasmachine hebt voor 120 euro, heb je hem al na 30 wasbeurten aan jezelf terugbetaald. Vanaf dat moment is het alleen nog maar besparen.

kleding wassen op de camping

Lekker wassen op de camping. © Pixabay

Geschikte wasmachine voor camping

Maar, wat maakt een wasmachine nu eigenlijk geschikt voor de camping? Eerder besteedden we bij Wasmachinepro.nl flink wat aandacht aan het model mini wasmachine. En dit is precies het type wat je perfect mee kunt namen op een campingvakantie. Dit type is geschikt vanwege de volgende kenmerken:

 • Eenvoudig in gebruik en wast snel
 • Lichtgewicht dus makkelijk mee te nemen
 • Stukken goedkoper dan een reguliere wasmachine
 • Zeer compact

Natuurlijk moet je dus – zoals we daarnet al aangaven – rekening houden met een kleinere wascapaciteit en minder wasfuncties.

Waar moet je op letten bij een camping wasmachine

Als je online op zoek gaat naar kleine wasmachines voor op de camping is het raadzaam om altijd goed te kijken naar de volgende punten:

 • Check het gewicht van de wasmachine
 • Bekijk de afmetingen en bepaal of het echt gaat een klein model
 • Lees reviews en beoordelingen van eerdere kopers
 • Laat de prijs niet altijd de bepalende factor zijn

Mocht je twijfelen tussen meerdere modellen of vastlopen: laat onze experts gerust met je meekijken. Stuur ons een berichtje of laat een reactie achter onder aan de pagina.

FAQ: Veelgestelde vragen over camping wasmachines

Op basis van de veelgestelde vragen over een wasmachine voor de camping hebben we dit artikel samengesteld. Bekijk de vragen die wij voor ogen kregen met het bijhorende antwoord volgens onze experts.

💧 Zijn er speciale wasmachines voor op de camping?

Ja! Ze worden niet per se campingwasmachines genoemd, maar eerder mini wasmachines.

💧 Wat maakt een wasmachine geschikt voor de camping?

Klein, compact en lichtgewicht modellen komen in aanmerking voor de stempel 'camping wasmachine'.

💧 Heeft een camping wasmachine net zoveel opties als een normale wasmachine?

Nee, in veel gevallen is het een kleine eenvoudige wasmachine die snel je was doet.

💧 Waar kun je camping wasmachines kopen?

Bij diverse online aanbieders is er een grote voorraad mini wasmachines die geschikt zijn voor de camping. Lees hierboven wel onze tips waar je goed op moet letten.

Aanvullende vragen? Laat hieronder een reactie achter, zodat we het artikel nog completer kunnen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *