Zwarte machine

Waarom is witgoed eigenlijk in veel gevallen wit? Deze vraag stelden we ons onlangs, toen we van iemand de wens hoorde om een zwarte machine aan te schaffen. Het bleek nogal een heel speurwerk om een zwart model te vinden. Toch lijkt een zwarte machine voor heel veel mensen een behoefte te zijn: als je een donkere badkamer hebt zit je helemaal niet te wachten op zo’n witte opvallende kast.

We besloten om een artikel te wijden aan de zwarte wasmachine: voor wie is dit interessant en waar vind je ze zoal? Laten we kijken naar onze conclusies.

Waarom een zwarte machine interessant kan zijn

Laten we eerst kort stil staan bij de vraag waarom een zwarte wasmachine interessant kan zijn. Zoals we daarnet al aangaven in de inleiding kun je je badkamer of keuken donker hebben ingericht. Met een spierwitte wasmachine zal je zorgen voor een oogvanger waar je helemaal niet op zit te wachten. Je wil dat iedereen kijkt naar je matzwarte kranen; niet naar je splinter nieuwe Miele wasmachine.

Daarbij hoorden we onlangs ook de wens van een zwarte wasmachine in een staalfabriek, waarbij de werkoutfits gewassen werden in een wasmachine in de hal. Hoewel er in de hal niet gewerkt wordt, werd de wasmachine wel constant vies aan de buitenkant, wat zorgde voor een vervelende aanblik. Ook hier was een zwarte wasmachine meer op zijn plaats geweest, gezien vuiligheid aan de buitenzijde van de wasmachine dan minder opvalt.

Redenen waarbij een zwarte wasmachine interessant is

De grootste redenen om een zwarte wasmachine te overwegen zijn dus als volgt:

  • Je hebt een donkere badkamer of keuken en wil de wasmachine niet op laten vallen (niet van toepassing bij een inbouw wasmachine)
  • De wasmachine staat op een plek waar het snel vies wordt
  • Het apparaat moet aansluiten bij de rest van je apparatuur wat ook al donker is
zwarte badkamer wasmachine
Hier past een spierwitte wasmachine natuurlijk niet bij. © Pixabay

En het bijzondere is, is dat veel andere apparaten wel gewoon beschikbaar zijn in diverse kleuren. Kijken we bijvoorbeeld naar de koelkast, dan vind je hier heel veel zwarte modellen van, evenals roestvrijstalen kleuren. Een zwarte wasmachine? Dat blijkt noga zeldzaam te zijn, tenzij we kijken naar het model mini wasmachine: hier zijn ze wel beschikbaar in allerlei opvallende kleuren.

Zelf ook nog een bijzondere reden om te gaan voor een zwart model? Laat het dan weten in de reacties onderaan de pagina!

Zwarte wasmachine kopen: dit zijn je opties

Gelukkig zien we vandaag de dag dat steeds meer merken mooie zwarte wasmachines aanbieden. Het is dus niet helemaal meer waar dat het een zeldzaam fenomeen is. Zo heeft Coolblue een compleet overzicht met heel veel verschillende zwarte wasmachines. En ook bij Bol.com ontdekken we er veel. Wat ons wel opvalt is dat je nog niet kunt filteren op kleur: dit laat misschien ook wel zien hoe ‘onbelangrijk’ het nog door webshops gevonden wordt om hier juist onderscheid in te maken.

  • Zwarte wasmachine bij Bol.com (bekijk)
  • Zwarte wasmachine bij Coolblue (bekijk)

Zwarte wasmachine en droger

In een eerder artikel stonden we al stil bij een de droger op wasmachine plaatsen: wanneer je dit van plan bent kan het slim zijn om een zwarte wasmachine en droger tegelijk te kopen. Net als bij een wasmachine blijkt dit nog wel zeldzaam te zijn. Toch ontdek je ze wederom (met wat zoekwerk) ook bij Bol.com. Bijvoorbeeld dit model.

Ben je zelf nog interessante modellen tegengekomen of wil je jouw zwarte badkamerproject met ons delen? Stuur ons dan een berichtje!

FAQ: Veelgestelde vragen over zwarte wasmachines

Zoals we eerder in dit artikel aangeven kregen we meermaals de wens binnen om een zwarte wasmachine te kopen. We hebben de vragen rondom dit onderwerp opgenomen in onderstaande FAQ.

💧 Zijn er zwarte wasmachines te koop?

Ja, die zijn er zeker! Het zijn er veel minder dan witte wasmachines, dus je moet goed zoeken naar een zwart model wat aansluit op jouw wensen.

💧 Waar vind ik zwarte wasmachines?

Diverse webshops verkopen vaak enkele modellen. Zo ontdekken we zwarte wasmachines (en drogers) bij webshops als Bol.com en Coolblue.

💧 Waarom zou je kiezen voor een zwarte wasmachine?

Een zwart model valt natuurlijk veel minder op in een donkere badkamer of keuken. Daarbij is vuiligheid aan de buitenkant van de machine minder zichtbaar, waardoor het een slimme keuze zijn in bijvoorbeeld een fabriek.

💧 Zijn er ook zwarte drogers?

Die zijn er ook, maar die zijn net zo zeldzaam als zwarte wasmachines. Stapel je ze op elkaar dan is het natuurlijk interessant om een zwarte wasmachine en droger te scoren.

We hopen dat je we je verder hebben geholpen bij het vinden van een mooi zwart model!

 

1 reactie op “Zwarte machine”

  1. Ronnie T

    Super bedankt. Ik zag de candy droger in het zwart al voorbij komen maar wist niet dat hij ook bij bol.com beschikbaar was. Thanks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.