Wasmachine met stoomfunctie

Created with Sketch.

wasmachine met stoomfunctie

Een wasmachine met een stoomfunctie, ook wel bekend als stoomwasmachine, is een wasmachine die ook voorzien is van verschillende stoomprogramma’s. Naast een normale wasprogramma kun je er dus voor kiezen om de was te stomen. In dit bericht vertellen we je alles over een wasmachine met stroomfunctie, hoe deze werkt, wat de voor- en nadelen zijn en behandelen we de meest gestelde vragen.

Waarom een wasmachine met stoomfunctie gebruiken?

Een wasmachine die voorzien is van een stoomfunctie heeft een extra functie die zorgt voor extra voordelen. Zo gebruikt een standaard wasprogramma veel water en gebruikt een stoomprogramma heel weinig water. Ook zorgt het wassen met een stoomfunctie ervoor dat de kleding beter schoon wordt, minder slijt en je de was niet meer hoeft te strijken. Wasmachines met een stoomfunctie hebben ook gewoon nog normale wasprogramma’s dus je kunt ook gewoon nog een normale was draaien. Ook is de stoomfunctie erg handig wanneer je even snel een kledingstuk opgefrist wilt hebben.

Wat zijn de voordelen van een wasmachine met stoomfunctie

Een wasmachine met een stoomfunctie is dus als het ware een normale wasmachine met een extra functie. Deze extra stoomfunctie zorgt voor extra voordelen, zowel voor de was als voor je portemonnee. Hieronder hebben we de voordelen opgesomd:

  • Minder slijtage aan kleding: stoom drinkt veel gemakkelijker door tot de vezels van je kleding dan water, hierdoor slijt je kleding veel minder snel. Met water kunnen er bijvoorbeeld kleine gaatjes ontstaan in je kleding en dit heb je met stoom veel minder.
  • Hygiënisch: een ander voordeel van dat stoom veel makkelijker en dieper in te vezels van je kleding komt, zorgt dit voor een schoner resultaat. Vooral voor mensen met een gevoelige huid, allergieën en voor baby’s is een stoomfunctie een goede keuze.
  • Gebruikt minder stroom en water: wanneer je kleren wast met een stoomfunctie gebruikt een wasmachine veel minder water dan met een normaal wasprogramma. Naast dat zo’n stoomprogramma veel minder water gebruikt, gebruikt het programma ook veel minder stroom.
  • Je hoeft niet meer te strijken: nadat de kleding gewassen is via een stoomfunctie hoef je deze kleding vaak niet meer te strijken. Ook zijn er speciale programma’s voor overhemden, ideaal als je het strijken van je overhemden zat bent.

Een ander voordeel is dat je wanneer je kleren wast met een stoomfunctie je deze kleren vaak weer sneller aankunt. Doordat de gestoomd worden komen er kleine druppeltjes in de vezels van de kleren, hierdoor worden de kleuren niet kletsnat en zijn de kleren daarom ook weer sneller droog.

Hoe werkt een stoomwasmachine?

Wanneer je de was wast met een stoomprogramma gebruikt de wasmachine stoom in plaats van water. Deze stoomdeeltjes dringen veel makkelijker door in de vezels van de kleding, waardoor de kleding veel minder nat wordt en veel schoner wordt.

Het verschilt een beetje per model hoe je deze functie te activeren is, maar over het algemeen kun je de stoomfunctie gewoon aanzetten met de draaiknop. Doe de kleding erin, draai de knop op stoomfunctie en druk vervolgens op start. Ook zijn er veel modellen die speciale stoomprogramma’s hebben, denk bijvoorbeeld aan een programma die speciaal bedoelt is voor overhemden. Vaak staat dit aangegeven op de wasmachine en spreekt dit voor zichzelf.

FAQ: veelgestelde vragen over de stoomfunctie van je wasmachine

Er zijn veel vragen over de stoomfunctie van de wasmachine. Bekijk hieronder de veelgestelde vragen in onze FAQ.

💧 Kan een stoomwasmachine ook op de normale manier wassen?

Ja, in principe is een stoomwasmachine gewoon een normale wasmachine en is de wasmachine voorzien van een stoomfunctie. Wil je de was stomen dan dien je gewoon de stoomfunctie te gebruiken.

💧 Hoef je met een stoomfunctie je kleren niet meer te wassen?

Wanneer je kleren echt vies zijn raden we wel aan om je kleding wel te wassen met een normale programma. Een stoomfunctie is meer bedoelt voor kleding die een beetje muf is en opgefrist moet worden. Kleding waar bijvoorbeeld vieze plekken opzitten kun je beter wassen met een normale programma..

💧 Zijn er nog verschillende stoomprogramma's?

Ja en dit verschilt per model wasmachine. Er zijn bijvoorbeeld ook wasmachines die een speciale programma hebben voor overhemden en vaak zit er in zo'n programma ook een stoomfunctie.

💧 Is een stoomwasmachine energiezuinig?

Ja, doordat een stoomfunctie veel minder stroom en water kost is een stoomwasmachine energiezuinig. De meeste wasmachines met stoomfunctie zijn over het algemeen ook voorzien van A+++ label..

Heb je een aanvullende vraag? Laat het ons weten in de reacties.

Één reactie

  1. Paul schreef:

    Goedendag. Tegenwoordig wordt er veel gewassen met pods. Kun je die ook gebruiken in een moderne machine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *