schoonmaakazijn wasmachine

Schoonmaakazijn wasmachine

Veel wasmachines hebben last van de vetluis. De vetluis leeft in vochtige warme omstandigheden, dus de wasmachine is een uiterst geschikte verblijfplaats. Nadeel voor jou is dat je wasmachine hiervan gaat stinken. Gelukkig zijn er eenvoudige tips waarvan er vandaag een behandeld wordt. Ook wordt er besproken waar schoonmaakazijn in de wasmachine nog meer goed voor is.

schoonmaakazijn wasmachine

Kun je schoonmaakazijn in de wasmachine doen?

Het antwoord hierop is: jazeker! Dit is zelfs een uitstekende manier om jouw wasmachine te voorzien van een goede reinigingsbeurt. Gooi een flinke scheut schoonmaakazijn in de wasmachine en draai een wasprogramma op 90⁰ C. Op deze manier lossen kalk, vuil en vet goed op en is jouw wasmachine weer schoon als nieuw.

Azijn als wasverzachter

Schoonmaakazijn, maar ook natuurazijn (beter voor het milieu) is een prima vervanger voor wasverzachter. Een kopje azijn in het bakje voor de wasverzachter is genoeg om wasverzachter te vervangen. Omdat azijn kalk uit het water haalt heb je nu alsnog een zachte was.

Verkleuringen en vlekken verwijderen met azijn

Ten eerste zorgt azijn ervoor dat, ongeacht kleur of stof, de kleuren veel mooier blijven. Ten tweede kun je een vergeeld shirt weer als nieuw maken. Doe een kopje azijn met 5 kopjes water in een pan en breng aan de kook. Doe het witte kledinggoed in de pan en laat een nachtje weken. Was vervolgens het witgoed in de wasmachine en voila! Daarnaast kun je het ook gebruiken als vlekkenverwijderaar. De naarste vlekken zijn eenvoudig van kleding af te krijgen door drie delen azijn met een deel water te mengen, het goed een dag of nacht te laten weken en vervolgens te wassen in de wasmachine. Krijg je de vlek er nog niet uit? Hier kun je lezen hoe je het er alsnog uit krijgt.

Azijn om kattenhaar te verwijderen

Om dierenharen van kleding te verwijderen is azijn ook de oplossing. Gooi een scheut azijn in het wasverzachter bakje en draai je normale wasprogramma. Je zult zien dat de haren makkelijker loslaten van de kleding. Dit komt omdat azijn de statische hechting van haren vermindert. Ook de luchtjes van je vrolijke viervoeter worden hiermee uit je kleding gewassen, win-win dus!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *