wasmachine hoeveel kg

Wasmachine hoeveel KG?

Als je een wasmachine koopt zul je al snel verdwalen in het aanbod. Los van alle merken, typen en wasfuncties heb je ook nog eens te maken met de capaciteit. De wascapaciteit is eigenlijk afhankelijk van de trommelinhoud van de wasmachine. Hoe groter deze trommel, hoe hoger de wascapaciteit. De capaciteit wordt uitgedrukt in kilogram (kg). In dit artikel staan we stil bij de vraag hoeveel KG wasmachine je het beste kunt kiezen per huishouden grootte.

Hoeveel kg kan er in een wasmachine?

We hebben het dus niet over het aantal kg van de wasmachine zelf, maar over de wascapacteit. Vaak wordt de capaciteit van een wasmachine uitdrukt in gewicht (kg/kilogram). Hoe groter jouw huishouden, hoe meer was je wilt kunnen draaien en hoe meer kilogram je er dus in wilt kunnen stoppen. Het mag duidelijk zijn dat je met een mini-wasmachine minder kunt wassen dan met een bovenlader wasmachine met een capaciteit van 10 kilogram.

Maar welk gewicht past nou bij hoeveel personen? Dat is vaak een groot vraagteken, want een webshop kan wel zeggen dat de wascapaciteit 7 kg is, maar wat zegt dit nu eigenlijk?

‘Hoeveel KG wasmachine voor 4 personen?’

Wij vonden het zelf interessant om eens een overzicht te maken van het aantal kilogram wascapaciteit wat matcht met het aantal personen in een huishouden. Het kopje hierboven ‘Hoeveel kg wasmachine voor 4 personen’ is een vraag die we veelal te horen krijgen. Want, zoals we daarnet al aangaven, communiceren verkopers vaak het aantal kilogrammen, maar niet het aantal personen.

In onderstaande lijst kun je ongeveer zien met hoeveel kg je een goede keuze maakt per huishoudengrootte:

  • 1-2 personen: 5 tot 6 kg wasmachine
  • 3-4 personen: 7 kg wasmachine
  • +5 personen: 8 kg wasmachine

Denk nu niet dat 8 kg de grootste variant wasmachine is. Er zijn namelijk zelfs wasmachines met een totale capaciteit van 12 kilogram. Deze worden echter veelal gebruikt voor groepen: denk hierbij aan sportteams of wasmachines voor op de zaak. Laatst kwamen wasmachines op het werk ook voorbij in het artikel over de zwarte wasmachine: dit bleek een geschikte kleur voor in de fabriekshal.

FAQ: Veelgestelde vragen over hoeveel kg bij wasmachines

Veel mensen die een wasmachine willen kopen lopen vast bij de juiste capaciteitgrootte. Hoeveel kg is nu genoeg voor mijn gezin of huishouden? Bekijk hieronder veelgestelde vragen over de capaciteit van wasmachines.

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”💧 Wat zegt het aantal kg over een wasmachine?” answer-0=”Het aantal kilogram kleding dat je per wasbeurt kunt wassen in de wasmachine. Hoe meer kg, hoe meer je per keer kunt wassen.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”💧 Wat is het minimale aantal kg dat ik nodig heb?” answer-1=”Dat is afhankelijk van het aantal personen in jouw huishouden. Hoe meer personen hoe meer kg wenselijk is. Er zijn wasmachines met 5 kg wascapaciteit, terwijl er ook modellen zijn met 10 kg.” image-1=”” headline-2=”h3″ question-2=”💧 Kost een wasmachine met meer kg meer stroom?” answer-2=”Hoe groter de wascapaciteit, hoe harder een wasmachine moet werken. Toch zijn er ook zuinige wasmachines met een grote wascapaciteit.”  count=”3″ html=”true” css_class=””]

Heb jij nu nog een aanvullende vraag? Laat het weten in de comments hieronder!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *