wasmachine kast maken bij ikea

Zelf een wasmachine kast met IKEA hack maken!

Een wasmachine inbouwen zorgt voor een beter aanzicht en het is ook handig. Met een kastombouw kun je de wasmachine mooi wegwerken, daarbij kun je in de kast zelf handdoeken en wasmiddelen verbergen. Er zijn verschillende mogelijkheden qua wasmachine kasten, denk aan een inbouw of een ombouw. Ben je niet heel technisch, maar wil je toch een eigen wasmachine kast maken? Kies dan voor de wasmachine kast IKEA hack!

Met deze wasmachine IKEA hack kun je vrij eenvoudig een ombouw of opbouw voor de wasmachine maken. Er zijn standaard wasmachine kasten waarmee je eenvoudig een wasmachine om de kast zet, maar er zijn ook handige IKEA hacks met andere kasten. In dit bericht vertellen we je hoe jij gebruik kunt maken van de wasmachine kast IKEA Hack.

  • Handig: Plaats een tussenstuk voor de wasmachine en droger, hiermee kun je wasgoed makkelijker uit de wasmachine halen. Ook zorgt dit ervoor dat je een droger veilig op een wasmachine kunt plaatsten.
wasmachine kast met ikea hack

Wat is de wasmachine kast IKEA hack?

De wasmachine kast IKEA hack is een handigheidje om met een IKEA kast een simpele ombouw te maken. IKEA verkoopt kasten die je standaard om de wasmachine heen kunt plaatsen, daarbij kun je er ook voorkiezen om met random IKEA kasten een eigen ombouw samen te stellen.

Waarom een wasmachine kast handig is

Een wasmachine kast is voor verschillende doeleinden handig, waaronder het wegwerken van de wasmachine. Hoe je het ook wendt of keert een wasmachine is geen mooi aanzicht. Vaak zijn de wasmachines lomp, groot, wit en daardoor opvallend. Zonde wanneer een wasmachine veel aandacht trekt, met een kast om de wasmachine kun je dit op een mooie manier oplossen en wegwerken.

Daarbij kun je veel spullen kwijt in een wasmachine kast, denk aan wasmiddelen, handdoeken of andere rommeltjes die op wilt bergen. Tegenwoordig zijn er ook zwarte wasmachines, deze modellen vallen minder op en passen goed in een omgeving met een donkere stijl.

Houdt hier rekening mee bij het maken van een eigen kast!

wasmachine kast maken bij ikea
IKEA heeft een Badkamerplanner, hiermee kun je jouw badkamer na bouwen.

Zelf een eigen wasmachinekast maken met IKEA kasten dan kan en dat is zeker een leuk project, maar je moet wel rekening houden met een paar belangrijke factoren:

  • Maten van de wasmachine: Meten is weten! Meet vooraf welke afmetingen jouw wasmachine heeft. Afmeting van wasmachine is meestal 60 cm breed en 85 cm hoog. De diepte van een wasmachine is afhankelijk van het vulgewicht, vaak rond de 60 cm. Voorkom dat je wasmachine niet past of uitsteekt door vooraf even de wasmachine op te meten.
  • Houdt ook rekening met wat speling: Ook is het handig om rekening te houden met wat speling. Achter de wasmachine heb je bijvoorbeeld ook snoeren en slangen lopen, houdt daarbij ook rekening met het afvoer.
  • Gewicht van de wasmachine: wil je de wasmachine plaatsen met een opbouw, dan is het belangrijk dat deze opbouw het gewicht van de wasmachine aan kan. Plaats niet zomaar op een wasmachine op een kast. Een wasmachine weegt gemiddeld tussen de 65 en 85 kilo. Je zou gebruik kunnen maken van een wasmachinesokkel en hier een ombouw om heen maken.
  • Wasmachine moet er ook weer makkelijk uit kunnen: bouw een wasmachine niet helemaal in en zorg dat de wasmachine er ook weer makkelijk uit kan. Handig wanneer je lekkage hebt of erachter even schoon wilt maken.

Heb jij een leuke creatie gemaakt met de wasmachine kast IKEA hack of heb je zelf een leuke hack bedacht, laat het hieronder weten in de reacties!

  • Handig: Plaats een tussenstuk voor de wasmachine en droger, hiermee kun je wasgoed makkelijker uit de wasmachine halen. Ook zorgt dit ervoor dat je een droger veilig op een wasmachine kunt plaatsten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *