haarfilter wasmachine

Haarvanger wasmachine

Soms komen er wasmachines accessoires voorbij die we graag met je willen delen. Zo ook een haarvanger voor de wasmachine, die erg handig kan zijn: zo wordt voorkomen dat er haar ophoopt in je wasmachine met alle gevolgen van dien. In dit artikel zetten we alles wat je moet weten over een haarvanger voor je wasmachine op een rij: waarom je zo’n haarvanger zou moeten gebruiken, de voordelen, én natuurlijk waar je ze het beste kunt kopen.

ℹ️ (Direct op zoek naar de beste haarvanger voor je wasmachine? Bekijk hier de beste haarvanger op dit moment).

Waarom een haarvanger voor je wasmachine slim is

Laten we gelijk maar beginnen met de vraag waarom een haarvanger voor je wasmachine eigenlijk slim is. Zoals je wellicht weet kan haar zich ophopen in de wasmachine. Hierdoor kan je wasmachine verstopt raken en kunnen bepaalde functies niet meer uitgevoerd worden. Zo kan een wasmachine met stoomfunctie bijvoorbeeld niet meer goed stomen.

  • Wasmachine blijft langer goed werken
  • Geen haren en pluisjes op net gewassen kleding
  • Geen verstoppingen in je wasmachine

Het is goed om te weten dat een haarvanger ook wel een haarfilter wordt genoemd. Het product is verkrijgbaar van diverse merken en in verschillende uitvoeringen, waarvan de ‘bloem haarvanger’ voor je wasmachine misschien wel het meest bekende voorbeeld is.

Het klopt dat een wasmachine, bijvoorbeeld een bovenlader wasmachine, zelf ook een filter heeft, maar deze is niet echt bedoeld om heel veel haren op te vangen. Het is sowieso aan te raden om dit filter zo nu en dan even goed te reinigen. Niet elke wasmachine heeft trouwens altijd standaard een filter: zo is er bijna nooit sprake van een filter bij een mini wasmachine / wasmachine voor de camping.

Voor wie is zo’n haarvanger interessant?

Een haarvanger of haarfilter is voor een breed publiek een slimme keuze. Of je nu veel huisdieren hebt of niet: je komt altijd wel haren tegen op kleding. Toch is een haarvanger met name interessant voor de volgende huishoudens:

  • Huishoudens met huisdieren
  • Wanneer je vaak pluisjes of haren op kleding ziet

Gebruik jij nu een haarvanger in jouw wasmachine? Dan komen we er graag achter wat voor jou dé reden is om dit wasmachine accessoire te gebruiken. Laat gerust een reactie achter onderaan de pagina! 🙂

haarfilter is handig
Een wasmachine haarvanger is handig bij huisdieren in huis. © Pixabay

Voordelen van een wasmachine haarvanger

zo werkt een haarvanger voor wasmachine
De werking van een wasmachine haarvanger © Bol.com

Kijken we naar de voordelen van een haarvanger in jouw wasmachine, dan mogen deze nu wel duidelijk zijn. We zetten de grootste pluspunten van een wasmachine haarfilter op een rij:

  • Minder kans op een verstopte wasmachine
  • Je wasmachine filter wordt niet verstopt met haren
  • Geen haren en pluisjes meer op kleding

Maar hoe werkt zo’n wasmachine haarfilter dan? Dat is super makkelijk: je moet het filter zien als een zacht accessoires met een netje. Hij blijft drijven boven op je kleding, waardoor haren netjes opgevangen door het filter. Ze worden verzameld en ‘gevangen’ in het netje. Na afloop kun je het filter legen en deze opnieuw weer gebruiken bij de volgende wasbeurt! Bekijk hier de beste haarvanger op dit moment.

FAQ: Veelgestelde vragen over een wasmachine haarfilter

Hoe werkt zo’n wasmachine haarfilter? Is een haarvanger écht noodzakelijk? Deze en vele andere vragen krijgen we zo nu en dan binnen op de redactie. Bekijk alle veelgestelde vragen in onderstaande FAQ.

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”💧 Hoe werkt een wasmachine haarfilter?” answer-0=”Heel simpel: je legt een haarfilter bovenop je kleding, waarna deze alle haren zal vangen en verzamelen. Na afloop kun je deze legen en opnieuw gebruiken.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”💧 Wat is het grootste voordeel van een haarfilter?” answer-1=”Je wasmachine zal minder snel verstopt kunnen raken en je kleding komt er zonder pluisjes en haren uit.” image-1=”” headline-2=”h3″ question-2=”💧 Is een haarvanger voor de wasmachine duur?” answer-2=”Nee, voor gemiddeld 10 euro heb je al een prima haarvanger.” image-3=”” headline-3=”h3″ question-3=”💧 Zijn de haarvangers herbruikbaar?” answer-3=”Dat is afhankelijk van het model wat jij hebt gekocht. Het is dan ook erg belangrijk om hier op te letten bij aankoop.” image-3=”” count=”4″ html=”true” css_class=””]

Zelf een interessante vraag of loop je vast? Stuur ons een berichtje of laat een reactie achter onderaan de pagina!

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *