Wasmachine lekt

Wasmachine lekt

Wat kun je doen bij een lekkende wasmachine

Een wasmachine die lekt is natuurlijk erg vervelend. Daarom hebben wij de meest voorkomende oorzaken voor je op een rijtje gezet en natuurlijk ook de bijbehorende oplossingen!

Wasmachine lekt

Wasmachinedeur lekt

Wanneer je ziet dat het water bij het deurtje lekt dan kan het zijn dat er een scheur zit in het rubbertje van de deur, of dat de deur niet goed sluit. Als het rubbertje gescheurd of beschadigd is, moet deze vervangen worden. Neem dan contact op met de leverancier.

In het geval dat de deur niet goed dicht zit, zet je de wasmachine uit, trek je de stekker uit het stopcontact en draai de waterkraan dicht. Leg vervolgens handdoeken aan de achterkant van de wasmachine en kantel deze naar achter. Houd de wasmachine ongeveer een minuut vast en zet vervolgens weer recht. Sluit aan en zorg ervoor dat de deur deze keer wel goed sluit.

Aan- of afvoerslang lekt

Als je het idee hebt dat de aan- of afvoerslang lekt, controleer je deze of ze goed aangesloten zitten. Als dit het geval is, maar de slang voelt vochtig aan, dan is deze waarschijnlijk beschadigd. In het geval van een beschadigde aan- of afvoer slang, dient deze zo spoedig mogelijk vervangen te worden om ernstige problemen te voorkomen.

Wasmiddellade lekt

Als er vocht uit de wasmiddellade komt dan heeft dit waarschijnlijk te maken met zeepresten. Om dit te verhelpen haal je de lade uit de wasmachine en spoel je hem af onder de kraan. Gebruik hier eventueel een sponsje voor. Zeepresten kunnen er eveneens voor zorgen dat de wasmachine stinkt. Om dit te voorkomen, of te verhelpen hebben wij een paar tips voor jou opgeschreven!

Verstopte afvoerpijp

Wanneer het lek bij de afvoerpijp vandaan komt, controleer je hoe diep de afvoerslang in de pijp zit. Deze mag maximaal 15 centimeter in de afvoerpijp zitten. Als dit goed zit, heb je waarschijnlijk te maken met een verstopte afvoerpijp. In ons artikel over een verstopte afvoerpijp kun je lezen hoe je dit probleem stapsgewijs kan oplossen!

Onderkant wasmachine lekt

Wanneer je er achter komt dat het lek onder de wasmachine zit, zorg je dat je als eerst de stroom van de wasmachine af haalt. Dit lek kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Het kan duiden op een ernstig probleem in de wasmachine, maar het gebruik van te veel wasmiddel kan ook de oorzaak zijn. Laat al het water uit de wasmachine lopen door deze naar achter te kantelen en op deze manier te fixeren door iets onder de twee voorpootjes van de wasmachine te leggen. Als de wasmachine leeg is zet je deze weer rechtop. Draai vervolgens een was met minder zeep en kijk of het lek zich nogmaals voordoet. Als er weer een lek ontstaat herhaal je de hiervoor genoemde stappen en bel je het best de leverancier of een monteur.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *