Transportbouten wasmachine

Transportbouten wasmachine

Transportbouten zijn een belangrijk onderdeel van de vervoersbeveiliging van een wasmachine. Ze worden gebruikt om de trommel van de wasmachine te fixeren tijdens transport, zodat de machine niet kan bewegen of beschadigen. Het is belangrijk om te weten hoe transportbouten te gebruiken, hoe ze te installeren en hoe te handelen als ze kwijt zijn.

Als je transportbouten kwijt zijn of beschadigd zijn, is het verstandig om nieuwe transportbouten te kopen. Deze kun je vaak bij de fabrikant of bij speciaalzaken voor witgoed onderdelen kopen.

Wat zijn transportbouten?

Transportbouten voor een wasmachine zijn speciaal ontworpen bouten die worden gebruikt om de wasmachine vast te zetten tijdens transport. Deze bouten worden gebruikt om de beweging van de wasmachine tijdens transport te beperken en te voorkomen dat de machine beschadigd raakt. Transportbouten zijn vaak gemaakt van stevig metaal of kunststof en worden geplaatst in de voeten of onderkant van de wasmachine.

Ze worden meestal meegeleverd met de wasmachine, deze transportbouten zijn bedoeld om te worden gebruikt tijdens vervoer van wasmachine van fabriek naar eindgebruiker en worden verwijderd voordat de wasmachine in gebruik wordt genomen. Bewaar deze transportbouten goed, want als je de wasmachine gaat verhuizen kunnen ze van pas komen.

Hoe vervoer je een wasmachine zonder Transportbouten? (transportbouten kwijt)

Transportbouten zijn bedoeld om de wasmachine te beschermen tijdens het vervoeren. De bouten zorger ervoor dat de trommel van de wasmachine op zijn plaats blijft zitten en niet beweegt. Ben je de transportbouten kwijt? Waarschijnlijk omdat je dacht dat dit bij het verpakkingsmateriaal hoorde en gewoon weg mocht.

Belangrijk: Transportbouten verwijderen voor gebruik

Wanneer je een nieuwe wasmachine gekocht hebt zullen er transportbouten in de wasmachine zitten. Het is erg belangrijk om deze transportbouten te verwijderen voor gebruik, doe je dit niet dat kan je wasmachine beschadigen of zelfs kapot draaien. Check daarom goed voordat je de wasmachine voor het eerst gebruikt, of alle transportbouten verwijderd zijn. Lees goed de instructies van de leverancier, vaak zitten de transportbouten aan de achterzijde, maar aan de onderzijde kunnen ze ook zitten.

De transportbouten zijn te verwijderen met een dopsleutel of steeksleutel 10. Draai de bouten er volledig uit en verwijder het plastic. We raden dan ook aan op de transportbouten en plastic goed te bewaren. Transportbouten zijn vaak niet los te koop en het kan altijd handig zijn wanneer je de wasmachine gaat verplaatsen of verhuizen.

 • Extra tip: gebruik je de wasmachine voor de eerste keer? Draai dan eerst even een testdraai. Dit doe je om te checken of de wasmachine goed functioneert en om de wasmachine te reinigen. Vaak worden wasmachines getest in de fabriek en daarvan kan nog vuiligheid in de machine zitten.

Hoeveel Transportbouten heeft een wasmachine?

Oeps, ik ben mijn transportbouten kwijt

Zoals we daarnet al aangaven kan het natuurlijk voorkomen dat de transportbouten kwijt geraakt zijn. Denk nu niet; laat dan maar. Het blijft noodzaak om te zorgen voor goede transportbouten voor de wasmachine gaat verplaatsen. Er zijn tal van manieren om alsnog aan transportbouten te komen: zo kun je contact opnemen met de winkel waar je de wasmachine hebt gekocht óf kun je in sommige gevallen zelfs bij de fabrikant aankloppen om erachter te komen welke je nodig hebt.

Transportbouten kopen: let op merk

Het is goed om te melden dat elk merk vaak zijn eigen type transportbouten hanteert. Dus naast de locatie kan ook het type vervoersbouten verschillen. Let daarom bij transportbouten kopen altijd goed op de compabiliteit met het merk. Als je bijvoorbeeld kijkt bij fabrikanten zelf, noemen zij hun eigen merk in de benaming van de transportbouten. Een paar voorbeelden:

 • AEG Transportbouten
 • Samsung Transportbouten
 • Transportbouten wasmachine Bosch

Tip: zoek altijd met het woordje wasmachine én het merk bij webshops om de juiste varianten te vinden. Een extra kijkje in de gebruiksaanwijzing van de wasmachine kan geen kwaad: vaak vind je hier ook een illustratie van de vervoersbouten.

FAQ: veelgestelde vragen over wasmachine transportbouten

Waar vind je de transportbouten in de wasmachine? Heeft elke wasmachine andere transportbouten? Deze en veel andere vragen krijgen we zo nu en dan binnen. Alle vragen die te maken hebben met deze vervoersbouten hebben we gebundeld in onderstaande FAQ.

Waar vind ik de transportbouten in mijn wasmachine?

De locatie is afhankelijk van het type wasmachine en het merk. Bekijk de gebruiksaanwijzing van de wasmachine om de locaties te vinden.

Mijn transportbouten zijn kwijt, wat nu?

Je kunt in veel gevallen een nieuw setje vervoersbouten kopen. Zoek wel op het merk van je wasmachine, zodat je de juiste koopt.

Waarom zijn er wasmachine transportbouten?

Deze vervoersbouten zorgen ervoor dat de wasmachinetrommel niet meer kan trillen en schudden tijdens het vervoeren van de wasmachine. Hiermee wordt schade beperkt.

Wat als ik vergeten ben om de wasmachine transportbouten eruit te draaien?

Je wasmachine kan kapot gaan als je hem aanzet zonder de transportbouten er eerst uit te hebben gehaald. Dubbelcheck dit daarom altijd bij een nieuwe wasmachine.

Loop jij nog met een specifieke vraag en geeft bovenstaande FAQ geen antwoord op jouw vraag? Stel hem dan gerust in onderaan de pagin!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

 1. Anoniem schreef:

  Goedemiddag,

  Ik heb per ongeluk 1x mijn wasmachine laten draaien terwijl de transportbouten er nog opzaten.

  Is mijn trommel nu beschadigd?

  Groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *