inbouw wasmachine

Inbouw wasmachine

Een wasmachine is nou niet het allermooiste apparaat om pontificaal in het zicht te zetten. Of hij nu in de badkamer, in de keuken of in de hal komt te staan: het is interessant om eens na te denken over inbouwmogelijkheden. Met een inbouw wasmachine werk je de wasmachine netjes weg, zodat er bijvoorbeeld plankjes naast of boven op de wasmachine ruimte ontstaat om iets neer te zetten. Zie bijvoorbeeld de foto hierboven voor een mooie inbouw.

Wat is een inbouw wasmachine

Laten we eerst kort stil staan bij de term inbouw wasmachine. Een inbouw wasmachine is een wasmachine die in een nis gebouwd kan worden. Het gaat om een gewone wasmachine, waarbij de behuizing die je zelf creëert er eigenlijk voor zorgt dat de wasmachine een inbouw-label aan zijn naam gehangen krijgt. Een andere benaming voor een inbouw wasmachine is ook wel een integreerbare wasmachine.

Inbouw wasmachine: voorladers

Het is goed om te weten dat een inbouw wasmachine in veel gevallen gewoon een voorlader type zal zijn. Het is namelijk bij een inbouw niet mogelijk om de bovenklep van een bovenlader wasmachine te kunnen openen als je hem hebt ingebouwd. Er zijn een aantal merken die er tussenuit springen op het gebied van inbouw wasmachines:

  • Inbouw wasmachine Bosch
  • Inbouw wasmachine Miele
  • Inbouw wasmachine AEG

Inbouw wasmachine vs Vrijstaande wasmachine

Hoewel het dus gaat om vrijwel dezelfde wasmachines als voorladers, is er toch een klein verschil merkbaar. Het frontje aan de onderkant van de voorzijde van de wasmachine is niet aanwezig bij inbouwmodellen. Bij losstaande varianten wel, gezien deze natuurlijk in het zicht komen te staan.

Daarbij komt ook het verschil dat de fabrikanten bij inbouw modellen vaak meer zorgen voor minder trillingen en een minder geluidsniveau.

inbouw wasmachine badkamer
Een wasmachine ingebouwd onder de wastafel in een badkamer. © Pixabay

Voordelen van inbouw wasmachines

Waarom zou je kiezen voor een inbouw wasmachine? Is dat enkel om hem weg te werken of zijn er meer pluspunten? Laten we kijken naar de verschillende voordelen van een inbouw wasmachine:

  • Ruimtebesparing: je kunt de wasmachine netjes in je keuken bouwen, zodat je hem bijvoorbeeld niet nog eens naast je keukenkastjes hoeft te zetten
  • Netjes: een inbouw wasmachine is niet meer zichtbaar, wat zorgt voor een strakker plaatje van bijvoorbeeld je badkamer
  • Stiller: omdat er een extra behuizing rondom je wasmachine te vinden is bij een inbouw, zal hij ook minder gehorig zijn

Niet alleen een inbouw wasmachine zorgt trouwens voor heel wat ruimtebesparing: zo gaven we eerder tips voor een droger op wasmachine plaatsen en lichtten we het type mini wasmachine uitgebreid toe.

FAQ: veelgestelde vragen over inbouw wasmachines

Er bestaan veel vragen over inbouw wasmachines. We hebben veelgestelde vragen over dit type wasmachine op een rij gezet en opgenomen in onze FAQ hieronder.

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”💧 Wat is het grote verschil tussen een inbouw wasmachine en een vrijstaand model?” answer-0=”Een inbouw wasmachine heeft geen frontje aan de voorzijde aan de onderkant en is vaak stiller dan een vrijstaand model.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”💧 Waarom zou je een wasmachine inbouwen?” answer-1=”Je haalt hiermee de wasmachine uit het zicht en het zorgt daarbij voor ruimtebesparing in bijvoorbeeld de keuken of een badkamer.” image-1=”” headline-2=”h3″ question-2=”💧 Is een inbouw wasmachine duurder?” answer-2=”In veel gevallen is een inbouw wasmachine niet zozeer duurder, maar dit is helemaal afhankelijk van het model en de specificaties.” image-3=”” headline-3=”h3″ question-3=”💧 Zijn er ook nadelen aan een inbouw wasmachine?” answer-3=”Als je de wasmachine wilt verhuizen zal je problemen kunnen ervaren met bijvoorbeeld een nieuwe keuken of wastafel waar het inbouwmodel helemaal opnieuw ingebouwd moet worden. Er wordt daarom veelal besloten een nieuwe wasmachine aan te schaffen.” image-3=”” count=”4″ html=”true” css_class=””]

Heb jij nog steeds een vraag of loop je vast bij de keuze voor een goede inbouw wasmachine? Laat dan hieronder een reactie achter, zodat we je verder kunnen helpen.

Eén reactie

  1. Collin Bruijnsma schreef:

    Iemand bekend met bouwtekeningen voor inbouw wasmachines? Ik ben van plan om precies zoals bovenstaande afbeelding een droger en een wasmachine naast elkaar in te bouwen. Alle tips welkom!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *