wasmachine reiniger

Wasmachine reiniger voor een frisse wasmachine

Eerder hebben wij al tips gegeven voor het verhelpen van een stinkende wasmachine. Een van deze tips was het gebruik van wasmachine reiniger. Met wasmachine reiniger laat je de wasmachine weer fris ruiken. In dit artikel gaan we wat dieper in op de soorten wasmachine reiniger en lees je hoe je voortaan kunt voorkomen dat je wasmachine gaat stinken.

wasmachine reiniger
In dit bericht lees je welke wasmachine reinigers je het best kunt gebruiken

Wat is de beste wasmachine reiniger?

Er zijn meerdere manieren om je wasmachine te reinigen. Zo zijn er verschillende wasmachine reinigers, maar kun je je wasmachine ook reinigen met bijvoorbeeld een vaatwastablet, of een simpel goedje als HG stinkende wasmachine. Al deze opties komen aan bod en wij zullen je vertellen hoe jij je wasmachine het beste kunt reinigen!

1. Calgon 3 in 1 Power Gel

wasmachine reiniger calgon

Calgon 3 in 1 power gel is een wasmachine reiniger van Calgon en zorgt ervoor dat vieze geurtjes verdwijnen en beschermt je wasmachine tegen kalkaanslag, vuil en wasmiddelresten op vitale delen van de wasmachine. Deze wasmachine reiniger kan er voor zorgen dat je wasmachine wel twee keer langer mee gaat dan normaal. Door Calgon reiniger te gebruiken voorkom je dat je wasmachine kapot gaat of gaat stinken.

Hoe gebruik je calgon?

hoe gebruik je calgon in de wasmachine
Calgon voeg je toe in hetzelfde bakje van je wasmiddel, let wel op dat Calgon geen wasmiddel is!

Calgon voeg je toe bij elke wasbeurt, maar vervangt niet de gewone wasmiddel. Net zoals de gewone wasmiddel voeg je een scheutje Calgon toe in het vakje van de hoofdwas. Wanneer het water begint te stromen wordt Calgon opgenomen in je wasmachine.

2. Wasmachine reinigen met vaatwastablet

Vaatwastablet gebruiken als wasmachine reiniger

Een andere manier om je wasmachine te reinigen is met een vaatwastablet, of eigenlijk, twee vaatwastabletten. Leg deze tabletten in het zeepbakje van de LEGE wasmachine en doe vervolgens een kookwas op 90 graden. Door gebruik te maken van een vaatwastablet kun je vetluis verwijderen en ruikt je wasmachine weer als nieuw.

3. Gebruik HG stinkende wasmachine reiniger

hg stinkende wasmachine

HG staat erom bekend dat ze tegen elk soort huishoudelijk kwaaltje een product hebben om dit op te lossen. Zo ook voor een stinkende wasmachine. HG beloofd dat wanneer je 1 keer in de 4 weken een was draait met HG stinkende wasmachine, de wasmachine altijd fris en gereinigd is.

Hoe gebruik je HG stinkende wasmachine?

Je gebruikt HG Stinkende wasmachine in een lege trommel. Vervolgens vul je een maatbeker met 100 ml HG stinkende wasmachine. Dit doe je vervolgens in het wasmiddelbakje en spoel je de maatbeker goed om. Stel het wasprogramma in op bonte was 60 graden en laat het programma lopen. Na de wasbeurt is de wasmachine weer fris en schoon.

4. Destop wasmachine reiniger

destop wasmachine reiniger

Nog een andere manier is het gebruik van Destop. Dit goedje is doeltreffend tegen kalkaanslag, haalt alle vuil en zeepresten uit de binnenste delen van de wasmachine en garandeert ook nog eens perfecte hygiëne en lekker ruikende wasmachine.

Hoe gebruik je Destop in de wasmachine?

Je gebruikt Destop wasmachine reiniger op een lege trommel. Breng een kleine hoeveelheid Destop aan op een spons en was hiermee het wasbakje. Giet de rest in het wasbakje en laat de wasmachine een programma draaien op 60 graden. Voor het beste resultaat kun je dit het beste minimaal twee keer per jaar herhalen.

5. Gebruik soda tegen nare geurtjes

soda voor het reinigen van de wasmachine

Nu we zijn we aangekomen bij de huis tuin en keuken middelen. Ze zijn misschien niet de allerbeste, maar werken bij regelmatig herhalen uitstekend! Soda is namelijk een pro in het verwijderen van vet en kalk. Ook is Soda gezien de andere schoonmaakmiddeltjes een stuk goedkoper!

Hoe gebruik je soda in de wasmachine?

Soda wordt veel gebruikt om de wasmachine te reinigen en voor het schoonmaakklusjes. Een van de specialiteiten van soda is namelijk ontvetten en ontkalken, veel voorkomende problemen bij een vieze wasmachine. Heb je soda in huis en wil je de wasmachine reinigen? In vijf stappen leggen we je uit hoe je met soda de wasmachine kunt reinigen:

  1. Maak de rubberen ring van je wasmachine schoon. Met een vaatdoek kun je goed tussen de randen komen. Voor de echt venijnige plekjes kun je een oude tandenborstel gebruiken.
  2. Neem de binnenkant van je trommel af met een doekje en bij voorkeur een sopje van groene zeep.
  3. Verwijder het zeepbakje en maak deze goed schoon. Dit kun je doen met het overgebleven sopje.
  4. Haal het filter aan de onderzijde van de wasmachine even eruit en maak even schoon. Zorg wel dat je een handdoek bij de plek van het filter legt want er kan wat water vrij komen.
  5. Wanneer alle onderdelen schoongemaakt zijn kun je met een kookwas draaien met een sodamengsel. Doe een flinke hand soda in de trommel en laat de wasmachine een programma draaien op 90 graden. Je zult merken dat je wasmachine niet meer stinkt en bovendien zijn alle bacteriën dood en het vet en vuil verwijderd.

We raden aan om dit iedere maand te herhalen voor een schone wasmachine!

6. Gebruik schoonmaakazijn

schoonmaakazijn als reiniger voor de wasmachine

Het is ook mogelijk om met schoonmaakazijn de wasmachine te reinigen. Schoonmaakazijn werkt voor heel veel dingen zoals je in onze blogs kunt lezen en dus ook voor het reinigen van de wasmachine. Je doet dit door een flinke scheut azijn in de wasmiddellade te doen en vervolgens een was te draaien op 90 graden met een lege trommel. De combinatie van hoge temperatuur en azijn zorgen ervoor dat vet, vuil en kalk wordt verwijderd.

Hoe kun je het best de wasmachine reinigen?

Om je wasmachine goed te reinigen maakt het niet heel veel uit welk goedje je gebruikt. Tuurlijk zal de één beter zijn dan de andere en zal het resultaat bij de ene langer aanhouden dan bij de ander. Het belangrijkste blijft dat je eens per maand het rubber goed afneemt met een sopje, je het filter even schoonmaakt en de wasmiddellade ontvet en ontkalkt. Vervolgens is het belangrijk dat je een kookwas draait met één van de genoemde goedjes en klaar is Kees.

Ook is het handig om te kijken naar de hardheid van het water bij jou in de regio. Wanneer het water hard is, zit er veel kalk in het water en dit kan zich afzetten op vitale delen van de wasmachine. Met het gebruik van Calgon 3 in 1 kun je dit tegen gaan en de levensduur van jouw wasmachine verlengen. Om kalkaanslag tegen te gaan moet je wel bij elke wasbeurt Calgon 3 in 1 gebruiken. Dit doe je door de aanbevolen hoeveelheid in het wasmiddelbakje te doen. Gebruik hierbij ook gewoon je normale wasmiddel.

Mocht je nog vragen hebben over het reinigen van wasmachines of andere vragen omtrent wasmachines? Vraag ze gerust en wij beantwoorden de vraag zo snel mogelijk!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *