wasmachine deur gaat niet open

Wasmachine deur gaat niet open

Erg vervelend, je denkt even een wasje te draaien en de wasmachine deur gaat niet open. Waarom de deur van de wasmachine niet open gaat kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat een wasprogramma nog niet afgerond is en dat je even moet wachten, maar ook kan het kinderslot de oorzaak zijn of is er een technische storing. In dit bericht vertellen waarom een de deur van je wasmachine niet open gaat en hoe je dit zelf makkelijk op kunt lossen.

wasmachine deur gaat niet open
Gaat de wasmachine deur niet meer open? Lees hieronder wat de oorzaken kunnen zijn en hoe je dit eenvoudig oplost!

Waarom gaat de wasmachine deur niet open?

Er zijn meerdere redenen waarom de wasmachine deur niet opengaat. Hieronder zullen wij de meest voorkomende oorzaken en de daarbij horende oplossingen voor je opsommen.

  1. Het wasprogramma is nog niet volledig klaar: Soms lijkt het alsof het wasprogramma al helemaal klaar is. Dan kan het zo zijn dat de wasmachine nog met de laatste loodjes bezig is en hierdoor kun je de deur niet openmaken. Als dit wel zou kunnen dan zou dit vervelende schades als gevolg kunnen hebben. Wacht dus nog een paar minuutjes in dit geval
  2. De deur is niet goed dicht gedaan: Wanneer je de deur dicht doet is het van belang dat deze goed in het slot valt. Als dit niet gebeurt en hij zit er half in, dan kan het zo zijn dat de deur klem zit. Probeer dan de verder in het slot te duwen en probeer de deur hierna weer te openen.
  3. Het kinderslot van de wasmachine staat aan: Ineens gaat je deur niet meer open terwijl je hier normaal nooit last van hebt. Het kan zomaar zijn dat je per ongeluk het kinderslot van je wasmachine hebt geactiveerd. In sommige gevallen komt er dan een sleuteltje op het display te staan en soms kun je het van de buitenkant helemaal niet zien. Over het algemeen kun je het kinderslot eraf halen door een paar knoppen tegelijkertijd ingedrukt te houden. Dit verschilt per wasmachine en daarom raden wij aan om de gebruiksaanwijzing te raadplegen, of om op Google te zoeken kinderslot + merk wasmachine in te toetsen. Voor een aantal merken beschrijven wij onderaan dit artikel hoe je het kinderslot eraf moet halen!
  4. Er staat nog water in de trommel: Erg vervelend natuurlijk als er water in de trommel blijft staan, maar het is maar goed dat de deur niet open kan op dat moment. Dit zou namelijk betekenen dat je een golf aan water binnenshuis krijgt. Wat je kunt proberen is om de wasmachine nogmaals te laten centrifugeren. Als dit niet werkt dan is er waarschijnlijk ergens een verstopping in je wasmachine. Als dit het geval is dan kun je ons blog over wasmachine centrifugeert niet hier staan de oplossingen die een verstopping in een wasmachine verhelpen.
  5. Een technische storing in de wasmachine: Wasmachines worden steeds technischer van aard en alles gaat via een slimme computer in de wasmachine zelf. Dit maakt het draaien van een wasje voor ons een stuk eenvoudiger, maar hierdoor kunnen er natuurlijk ook makkelijker kleine foutjes in de wasmachine ontstaan. Dat je wasmachine deur dus niet opengaat kan een technische storing zijn. Probeer in dit geval de stekker uit het stopcontact te trekken en steek deze na een kwartier weer in het stopcontact. Dit zou de klus moeten klaren binnen een paar minuten na de reset.

Wanneer je de wasmachine deur toch heel graag open wilt maken kun je het water laten weglopen via de afvoer die zich achter het klepje aan de voorzijde bevindt (bij het filter van de wasmachine). Zorg dat de stekker uit het stopcontact is en dat je een bak hebt om het water in op te vangen.

Als voorgaande stappen het probleem niet hebben verholpen. Bel dan een monteur of reparateur. Waarschijnlijk is er dan meer aan de hand en is het beter om het aan een professional over te laten.

kinderslot wasmachine ontgrendelen

Vaak gaat de deur van de wasmachine niet meer open door het kinderslot. Lees hieronder hoe je dit per merk kunt ontgrendelen. Vaak is het een knop in gedrukt houden of meerdere knoppen tegelijk. Zoals je hierboven ziet moet je de knoppen “Einduitstel” en “Artikel toevoegen” beide indrukken om het kinderslot te activeren of deactiveren.

Bosch wasmachine gaat niet open

Om het kinderslot van een Bosch wasmachine te deactiveren ligt het er aan welk model je hebt. Wanneer je een WAY model hebt is het een kwestie van de “finished” knop 5 seconden in gedrukt te houden. Ook kun het knopje van kinderbeveiliging de 3 seconden ingedrukt te houden. Heb je een WAT model druk je de knoppen “spin speed” en “finished” 3 seconden lang in om het kinderslot te deactiveren. Voor de WAW modellen moet je de knoppen “-“ en “+” 3 seconden lang indrukken om het kinderslot te deactiveren.

  • Om het kinderslot weer te activeren doe je hetzelfde als dat je hebt gedaan om het te deactiveren.

Wat te doen bij een Samsung wasmachine?

Voor een Samsung wasmachine is dit bij elk model hetzelfde. Je drukt de knoppen “temperatuur” en “spoelknop” voor 3 seconden in en het kinderslot is geactiveerd of juist gedeactiveerd. Dit kun je zien aan het sleutel icoontje op het display.

Kinderslot deactiveren Siemens

Wanneer het kinderslot geactiveerd is kun je dit zien aan het sleutelsymbool of een “CL” symbool. Om dit te deactiveren druk je de startknop voor 5 seconden in totdat je een geluidje hoort. Soms werkt dit anders en moet je de “toerental” en “klaar in” knoppen voor 3 seconden tegelijk indrukken. Wanneer je een touchscreen hebt dan is er een verlichte vierkante knop die je voor 3 seconden moet indrukken om het kinderslot te deactiveren.

Miele wasmachine kinderslot deactiveren

Wanneer je het Miele kinderslot van de wasmachine wilt deactiveren dan druk je de start/stop knop een poos in totdat op het scherm komt te staan dat het kinderslot is vergrendeld of ontgrendeld. Dit werkt voor zowel het activeren als het deactiveren van het kinderslot.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *