Hoe lang gaat een wasmachine mee

Hoe lang gaat een wasmachine mee?

Wat is nu de gemiddelde levensduur van een nieuwe wasmachine? Een nieuwe wasmachine is een prijzige aankoop en om deze reden doet men vaak goed onderzoek naar welke wasmachine nou geschikt is. Welk merk is goed voor mij, wat is de trommelinhoud, hoeveel toeren maakt hij en is hij eigenlijk een beetje stil? allemaal criteria waar je over na denkt bij de aanschaf van een nieuwe machine, maar heb je wel is nagedacht over hoeveel wasbeurten een wasmachine mee gaat? Gelukkig hebben wij onderzoek gedaan naar het aantal wasbeurten per merk. Benieuwd naar de levensduur van wasmachines per merk? Bekijk ze dan hieronder!

Levensduur wasmachine
Grafiek aantal wasbeurten tot eerste defect van laag naar hoog

Om de levensduur in jaren te berekenen doe je het merk naar keuze gedeeld door het gewenste aantal wasbeurten per week en daar de uitkomst van gedeeld door 52.

Rekenvoorbeeld: Miele heeft 2351 wasbeurten tot eerste defect en je wast 5 keer per week.

  • 2351 : 5 = 470,2
  • 470,2 : 52 = 9

Bij 5 wasbeurten per week gaat een Miele dus 9 jaar mee tot het eerste defect. Over het algemeen gaan de prijs en kwaliteit vrij gelijk op en zijn er geen enorme uitschieters.

levensduur wasmachine
Rekensom levensduur wasmachine in jaren

ย Wat kan ik doen om de levensduur van mijn wasmachine te verlengen?

De eerste tip is om een gunstige plek te kiezen voor jouw wasmachine. Zorg dat je de wasmachine niet in een vorstgevoelige ruimte zet. Ook een ruimte waar het vaak vochtig is, heeft een nadelig effect op de levensduur van jouw wasmachine. Zet hem dus op een droge plek waar het niet te koud is.

Ook is het belangrijk dat je de kleding controleert op scherpe of harde voorwerpen in broekzakken, deze kunnen de wasmachine namelijk beschadigen. Maak je wasmachine regelmatig schoon. Dit gaat slijtage tegen en voorkomt dat je wasmachine gaat stinken. Draai ook regelmatig een kookwas. Hoe je dit kunt uitvoeren staat in het artikel: Mijn wasmachine stinkt, wat nu?

Zorg er ook voor dat je altijd met een volle trommel wast. Hoe meer je wast hoe minder lang jouw wasmachine mee gaat. Draai dus zo min mogelijk halve wasjes. Zorg er wel voor dat je niet te veel was in de trommel doet. Als je het gewicht overschrijdt gaat dit ten koste van de schokbrekers en lager van je machine.

Daarnaast is het ook goed om te kijken naar prijs kwaliteit verhoudingen. Merken als Miele en Siemens staan erom bekend dat deze langer mee gaan, maar kosten ook meer dan een Indesit of een Whirlpool die minder lang mee gaan.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *