afmeting wasmachine

Dit is de afmeting van een wasmachine

Bij het plaatsen van een wasmachine is het handig om te checken wat de afmeting is. Standaard heeft een wasmachine de volgende afmetingen: 60 cm breed en 85 cm hoog. Er kan wel verschil zitten in de diepte van een wasmachine, zo ligt de diepte van een wasmachine vaak tussen de 60 en de 70 centimeter. In de beschrijving of productspecificaties van een wasmachine kun je de exacte afmetingen vinden per wasmachine. In dit artikel lees je wat de afmetingen van een wasmachine zijn en waarop je kunt letten.

Waarom is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van een wasmachine?

Zoals je in de inleiding hebt kunnen lezen zijn de hoogte en breedte bijna altijd hetzelfde. Deze maten zijn fijn om te weten wanneer je de wasmachine onder een schuin dak wilt zetten, of bijvoorbeeld in een kast wilt plaatsen. De diepte kan dus verschillen en deze maat is dus helemaal handig om vooraf te weten om niet voor verrassingen komen te staan. Als je de wasmachine namelijk in een hoek wilt zetten en deze is niet diep genoeg kan het zo zijn dat deze uitsteekt of dat een deur bijvoorbeeld niet meer goed open kan. Kijk dus altijd goed bij de specificaties naar de diepte van een wasmachine en meet deze thuis goed op om verrassingen te voorkomen.

Wat is de hoogte van een wasmachine? (voorlader en bovenlader)

hoogte wasmachine

Je hebt natuurlijk wel een verschil tussen voorladers en bovenladers. Deze afmetingen komen niet overeen en daarom benoemen wij deze hier apart. Een voorlader is in Nederland de meest voorkomende wasmachine en herken je aan de deur die zich aan de voorzijde van de wasmachine bevindt. Deze zogenoemde voorladers zijn 85 centimeter hoog, terwijl een bovenlader, een wasmachine met een klep aan de bovenkant wel 90 centimeter hoog is. Bij een bovenlader moet je ook nog rekening houden met de klep die open moet kunnen.

Wat is de breedte van een wasmachine (voorlader en bovenlader)

breedte wasmachine

De breedte verschilt bij zowel voor als bovenladers niet per model. Wel verschillen ze van elkaar qua afmeting. Wanneer je niet veel ruimte hebt kan een bovenlader een interessante optie zijn door de compacte breedte van 40 centimeter. Dit verschilt wel 20 centimeter met een voorlader, deze zijn altijd 60 centimeter breed.

De diepte van een wasmachine is natuurlijk ook belangrijk

diepte wasmachine

De diepste is in dit verhaal misschien wel het belangrijkste. Waar de breedte en de hoogte afmetingen van een wasmachine gelijk zijn, verschilt dit wel in de diepte afmeting. Een voorlader wasmachine kan namelijk tussen de 60 en de 70 centimeter diep zijn. Let dus bij de aanschaf van een voorlader op of dit past op de door jou gekozen plek. Een bovenlader heeft daarentegen altijd dezelfde diepte. Deze bedraagt 60 centimeter. Ben je dus op zoek naar een compacte wasmachine? Dan kun je het beste voor een bovenlader gaan, als je de hoogte in kan natuurlijk.

Wasmachine en droger op elkaar? Houdt rekening met deze breedte

De breedte is in dit verhaal niet zo’n groot probleem. Een wasmachine en droger zijn namelijk beide 60 centimeter breed. Het probleem zit hem in de diepte. Deze kan namelijk variëren tussen de 55 en 70 centimeter. Je kan je dus voorstellen dat wanneer je wasmachine 60 centimeter diep is en de droger 70 centimeter, je een probleem hebt. Kijk hier dus altijd voor de aanschaf goed naar om problemen te voorkomen.

Heb je andere problemen of vragen die te maken hebben met wasmachines of drogers? Stel ze gerust en wij geven zo snel mogelijk antwoord! Wist je dat er bijvoorbeeld ook met de wasmachine kast IKEA hack een eigen wasmachinekast kunt maken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *