vaatwastablet wasmachine

Tip: vaatwastablet in wasmachine

Wij hebben het op deze site al eens vaker gehad over hoe je het best je wasmachine kunt reinigen, maar dit hadden wij nog nooit gehoord. Het is namelijk zo dat wanneer je twee vaatwastabletten met een kookwas meedraait, je wasmachine uitstekend wordt gereinigd. Zo zou het vetluis tegen kunnen gaan en zou het zelfs werken om verstoppingen op te lossen of te voorkomen. Een wondermiddel dus! Lees hier hoe en waar je het vaatwastablet in de wasmachine moet doen.

Doe een vaatwastablet in de wasmachine en draai een kookwas, hiermee reinig je de wasmachine eenvoudig!

Waarom je wasmachine schoonmaken met vaatwastablet?

Om vetluis en andere nare geuren en problemen aan je wasmachine te voorkomen is het hoe dan ook verstandig om eens in de 1 รก 2 maanden een kookwas te draaien. In het artikel over wasmachine reinigen hebben wij dit al eens eerder aangegeven. Deze kookwas kan je draaien met verschillende middeltjes zoals azijn en soda, maar dus ook met vaatwastabletten. Handig voor als je de andere twee niet bij de hand hebt. Dit middel is erg effectief tegen vetluis en bijvoorbeeld verstoppingen.

Hoe moet je je wasmachine schoonmaken met vaatwastablet?

De manier waarop je dit doet, is eigenlijk heel erg eenvoudig. Zorg dat je de lege wasmachine op 90 graden zet en draai een kookwas. De wasmachine hoeft overigens niet per se leeg te zijn, je kunt hier ook oude handdoeken, theedoeken of schoonmaakdoeken ingooien. Voeg bij de kookwas twee vaatwastabletten toe.

Het vaatwasblokje in zeepbakje of trommel?

Wij raden aan om de vaatwastabletten in het zeepbakje te doen. Het kan namelijk voorkomen dat de vaatwastabletten niet volledig oplossen. Wanneer dit het geval is, kun je makkelijker het zeepbakje schoonmaken dan de hele trommel. Doe de vaatwastablet in het vakje van hoofdwas, bekijk hier welk wasmiddel vakje dit is.

Is vaatwastablet slecht voor wasmachine?

Nee, een vaatwastablet is niet schadelijk voor de wasmachine. Sterker nog, wasmachinefabrikanten raden het zelf ook aan. In vaatwastabletten zit namelijk een anti-vetmiddel wat uitstekend werkt tegen vetluis! Wel raden we aan even het plastic van het tablet af te halen, voordat je deze in de wasmachine doet.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *