gewicht wasmachine

Wat is het gemiddeld gewicht van een wasmachine?

Gemiddeld ligt het gewicht van de wasmachine tussen de 65 en de 80 kilogram. Best zwaar voor zo’n apparaat zeker wanneer je weet dat dit gewicht vooral veroorzaakt wordt door een betonblok dat in de wasmachine zit. Nu denk je waarschijnlijk: waarom zit er een betonblok in mijn wasmachine? Dit is om de stabiliteit van de wasmachine tijdens het centrifugeren te verbeteren, anders zou de wasmachine alle kanten op trillen. Miele maakt overigens gebruik van staal.

gewicht wasmachine

Hoe zwaar is een wasmachine gemiddeld?

Een wasmachine weegt dus tussen de 65 en de 80 kilogram en dit is te danken aan het contragewicht. Een gemiddeld gewicht is niet echt te noemen omdat een wasmachine met een vulgewicht van 7 kilogram vaak minder weegt dan een wasmachine met een vulgewicht van 10 kilogram. Het komt er dus op neer dat hoe je het ook went of keert, een wasmachine zwaar is en je deze het beste met zijn tweeën kunt tillen. Al hebben wij een aantal tips hoe je dit wel in je eentje zou kunnen doen!

Kun je het gewicht van een wasmachine verlichten? (betonblok eruit?)

betonblok uit wasmachine halen
Je kunt het betonblok uit de wasmachine halen, maar dit kan een lastig klusje zijn!

In principe kun je het gewicht van een wasmachine niet verlichten, maar wij hebben toch één manier hoe dit wel zou kunnen. Je kunt het gewicht van de wasmachine verlichten door het contragewicht, in de vorm van staal of beton, te verwijderen. Wanneer je de achterkant openschroeft kun je bij deze gewichten komen en zelfs verwijderen. Dit zal je al snel 20 tot 30 kilogram schelen.

Waterreservoir in plaats van beton

In 2017 hebben Britse wetenschappers een uitvinding gedaan, waarbij ze het betonnen gewicht van een wasmachine hebben vervangen door een waterreservoir. Het waterreservoir kon tijdens een wasprogramma gevuld worden met 25 liter water, waardoor de wasmachine ook stevig bleef staan. Een contragewicht is namelijk een contragewicht en welk materiaal dit ook is maakt voor de vorm niet uit. Dit zou tijdens het verhuizen dus zo’n 20 kilo schelen.

Verder zou dit ook voor het milieu een stuk beter zijn omdat beton een groot vervuiler is. Echter willen wasmachine fabrikanten er niet aan geloven en geven zij zelfs geen inhoudelijke reactie waarom ze dit niet willen implementeren. Heel gek als je het ons vraagt.

5 simpele tips om je wasmachine te tillen

Er zijn een aantal hulpmiddelen om je wasmachine te tillen of nog beter, te laten tillen. Deze zullen hieronder voor je worden opgesomd. Zorg er altijd voor dat, wanneer je besluit zelf de wasmachine te tillen met een compagnon, dat je een correcte houding aanneemt en een verhuisdeken gebruikt om beschadigingen te voorkomen. Lees hier hoe je het makkelijkste een wasmachine kunt verhuizen.

1. Stairmobile of trapsteekkar

Met de Stairmobile is de wasmachine naar boven tillen een eitje. De Stairmobile is geschikt voor elke trap en wasmachine. Daarbij zorgt de machine ervoor dat je alleen nog maar hoeft te trekken en te sturen. Als je het aan ons vraagt, een ideaal karretje om de wasmachine boven te krijgen. Wel is de Stairmobile geschikt voor professioneel gebruik. Als particulier kun je wel gebruik maken van een trapsteekkar, hiermee kun je een wasmachine ook makkelijk een trap op of af verplaatsen.

2. Krachtige zuignap

Door het missen van goede handvaten is het tillen van een wasmachine moeilijk. Door één of meerdere krachtige zuignappen te plaatsen op een wasmachine kun je handvaten creëren. Je kunt hiervoor de zuignappen gebruiken die ook gebruikt worden om glas op te tillen.

3. Verhuiszak voor wasmachine

Een ander hulpmiddel om een wasmachine te te tillen is een verhuiszak. Met een verhuiszak die speciaal voor wasmachines is gemaakt kun je een wasmachine makkelijker tillen. Je zet de wasmachine in de zak en maakt deze met de spanbanden die aan de zak bevestigd zitten vast. Vervolgens kun je de wasmachine makkelijk tillen door de handvatten die op de zak bevestigd zitten.

4. Gebruik speciale verhuis tilbanden

Ook kun je gebruik maken van verhuis tilbanden. Dit zijn in feite spanbanden die je als een soort van harnas aan kan trekken en aan de wasmachine kunt bevestigen. Op deze manier heb je meer controle en is het makkelijker om de juiste houding aan te nemen en aan te houden.

5. Of kies voor de makkelijk weg en laat een wasmachine bezorgen

Tegenwoordig kun je een wasmachine ook gewoon laten installeren en je oude wasmachine op laten halen. Het mooie daarvan is dat dit vaak ook nog een gratis service is! Wanneer je een wasmachine bijvoorbeeld via Coolblue besteld, dan wordt deze gratis naar boven gebracht, geïnstalleerd en wordt de oude wasmachine meegenomen.

Ook heb je de optie om een wasmachine abonnement aan te schaffen. Je leaset dan als het ware de wasmachine en de voordelen hiervan zijn dat bij defecten, de wasmachine gratis gerepareerd of geruild worden. Ook wanneer je gaat verhuizen, wordt de wasmachine gratis voor je mee verhuist.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *