verstopte afvoer wasmachine

Hoe ontstop je de afvoer van jouw wasmachine

De afvoer van je wasmachine is verstopt, erg vervelend want hierdoor kun je geen wasje draaien, of de was blijft zeiknat. hoe ontstop je de afvoer van jouw wasmachine? In dit artikel lees je alle tips en tricks bij een verstopte afvoer!

verstopte afvoer wasmachine

Waar zit de verstopping

Kijk voordat je iets gaat proberen op te lossen na waar de verstopping precies zit. Dit kan namelijk in de afvoer zitten, maar ook in de wasmachine. Om hier achter te komen haal je de slang los van de wasmachine en giet je deze vol met water. Als het water in de slang blijft staan is de slang de boosdoener. Loopt het water netjes weg, dan zit het probleem in de wasmachine. hieronder gaan we verder in op “hoe ontstop je de afvoer van jouw wasmachine”.

Water in de trommel

Wanneer water in de trommel blijft staan en je hebt de slang gecheckt op verstoppingen dan ligt het probleem in de wasmachine zelf. Om nu het water uit de trommel te halen open je het klepje wat in de onderste zone van je wasmachine zit. Zorg dat je handdoeken en een emmer bij de hand hebt om een zeiknatte vloer te voorkomen. Draai het dopje wat achter de klep zit open en het water uit de trommel loopt weg. Haal hierna het filter eruit en maak grondig schoon. Als al het water uit de trommel is doe je de filter weer terug en draai je de dop er weer op. Probleem opgelost? Dan hoef je niks meer te doen. Loopt het water nog steeds niet weg? Bel dan de leverancier of een monteur.

Verstopping in de afvoerslang

Als het probleem in de afvoerslang zit dan komt dit waarschijnlijk door de sifon. Het is zaak om deze dus goed schoon te maken. Zorg dat je een emmer bij de hand hebt en zet deze onder de sifon. Draai vervolgens de sifon los en laat het vuile water weglopen. Spoel vervolgens de sifon goed door met heet water. Zet de sifon weer terug en kijk of het probleem is opgelost.

Afvoerslang ontstoppen

Als het probleem zich nu nog steeds voordoet dan zijn er een aantal opties om de afvoerslang zelf te ontstoppen. De makkelijkste is met kokend water en soda. Meng dit door elkaar en giet in de waterafvoer. Als dit niks doet, dan heb je een sterker middel nodig. Pak dan baking soda en giet hier een kopje van in de afvoer. Giet vervolgens een kopje azijn er achter aan. LET OP! Deze combinatie gaat schuimen dus kijk niet met je oog in de afvoer. Laat dit vervolgens even een half uurtje inwerken en giet kokend water in de afvoer.

Heb je geen baking soda in huis? Probeer dan gootsteen ontstopper. Lees wel goed op de verpakking of jouw afvoer (materiaal) dit middel kan hebben. Doe met dit middel exact wat er op de verpakking staat.

Als laatste redmiddel kun je nog de hogedrukspuit proberen. Sluit een rioolslang aan op de hogedrukreiniger en duw deze in de afvoer. Probeer vervolgen de afvoer door te spoelen. Lukt dit ook niet? Dan heb je alles geprobeerd wat binnen je macht ligt. De enige optie die dan overblijft is om het over te laten aan een professional en is het dus zaak om een loodgieter te bellen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *