wasmachine op laten halen

Wasmachine op laten halen

Er zijn verschillende mogelijkheden om een wasmachine op te laten halen. Hieronder vind je verschillende opties om dit te laten doen. Er zitten gratis opties tussen, maar ook betaalde opties. Wanneer je een nieuwe wasmachine koopt kun je in de meeste gevallen het oude apparaat gratis op laten halen. Koop je geen nieuwe wasmachine, maar is de wasmachine nog in goede staat? Dan zijn er partijen die de wasmachine op willen kopen, daarbij kun je weer geld verdienen. In dit bericht lees je welke opties er om je wasmachine op te laten halen.

wasmachine op laten halen

Gratis op laten halen bij het kopen van een nieuwe wasmachine

Bij de meeste wasmachine leveranciers kun je de wasmachine kosteloos meegeven wanneer je een nieuw apparaat aanschaft. Wel zitten hier wat regeltjes aan vast, zo dien je bij elke leverancier het apparaat leeg, schoon en droog klaar te zetten. Leveranciers die een wasmachine gratis ophalen zijn:

Een voorbeeld: bij Coolblue nemen ze de wasmachine gratis mee ook wanneer je geen installatie service hebt. Wel dien je de wasmachine bij de voordeur leeg en schoon klaar te zetten. Ook heb je de keuze om langer gebruik te maken van de wasmachine, waarbij de wasmachine later opgehaald wordt, wel betaal je hier een extra vergoeding voor van € 50,-.

Een nieuwe wasmachine kopen? Bekijk hier wat de beste wasmachines van 2022 zijn!

Ook kan het zijn dat een leverancier voorwaardes stelt de verdiepingen. Zo bezorgt BCC alleen tot en met de 4e verdieping wanneer er geen lift aanwezig is. Voor het transport klaar maken van een wasmachine moet deze ontkoppelt en leeg zijn. Daarbij moet er ook geen water meer in de wasmachine zijn en dienen de losse kabels en snoeren vast getapet te zijn

Wasmachine gratis op laten halen zonder iets te kopen

Ook kun je een wasmachine gratis op laten halen zonder iets te kopen. Wel is het van belang dat de wasmachine nog werkt. Er zijn meerdere partijen die wasmachines en ander witgoed opkopen. Vaak knappen dit soort partijen de appraten op, waarna zij het product weer verkopen.

Wij Kopen Witgoed is zo’n partij. Om gebruik te maken van hun dienst dien je een formulier in te vullen met NAW gegevens, om wat voor apparaat het gaat, staat van witgoed en wat foto’s. Vervolgens beoordelen zijn het apparaat en doen vervolgens een bod uit. Het voordeel van deze optie is dat je wasmachine gratis opgehaald wordt en je er ook nog geld voor krijgt.

Oude wasmachine laten ophalen of inleveren bij gemeente

In elke gemeente in Nederland heb je de mogelijkheid om een oude wasmachine in te leveren of op te laten halen. Wel verschillende regels en mogelijkheden per gemeente. Check welke regels en mogelijkheden gelden bij jouw gemeente. Over het algemeen zijn er drie mogelijkheden:

  1. Gemeentelijke verzamelplaats: hierbij breng je een oude wasmachine zelf weg bij een afval verzamelplaats van desbetreffende gemeente.
  2. Op de stoep bij het huisvuil: er zijn gemeentes waarbij je de wasmachine gewoon op de stoep kunt zetten bij het huisvuil. Controleer vooraf welke plek hiervoor is aangewezen en op welke dagen dit mag.
  3. Gemeentelijke ophaaldienst: er zijn ook gemeentes die een zogeheten gemeentelijke ophaaldienst aanbieden, hierbij kun je contact opnemen met de gemeente en een aanvraag doen om je wasmachine op te laten halen.

Waarom je wasmachine inleveren of op laten halen

Wanneer een wasmachine niet meer werkt of niet meer gebruikt wordt is het belangrijk dat deze goed verwerkt wordt. Door een wasmachine op te laten halen of zelf in te leveren zorg je ervoor dat deze goed gerecycled wordt. Door het recyclen van de wasmachine kunnen de materialen herbruikt worden. Ook voorkom je dat er gevaarlijke stoffen en elektronica in het milieu terecht komen. Zelf je wasmachine verhuizen, lees dan hier handige tips om het te vergemakkelijken!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *