hoe wascapsules gebruiken

Wascapsules op de juiste manier gebruiken

Wascapsules kunnen een fijn alternatief zijn voor losse waspoeder of wasmiddel. Deze capsules, ook wel bekend als “waspods“, bestaan uit een klein plastic omhulsel gevuld met wasmiddel. Wanneer de capsule in contact komt met water in de wasmachine, lost het omhulsel op en wordt het wasmiddel gemengd met de kleding in de machine. Een belangrijk voordeel van wascapsules is dat ze ervoor zorgen dat de wasmiddellade van de machine schoon blijft.

hoe wascapsules gebruiken
Het omhulsel van een wascapsule lost op wanneer deze in contact met water.

Wascapsule gebruiksaanwijzing

Wascapsules worden vaak ook aangeraden door wasmachinefabrikanten. Dit komt omdat de dosering altijd goed is. Echter, komt het regelmatig voor dat het omhulsel niet volledig oplost en hierdoor kan het wasmiddel zich niet goed verspreiden. Om dit te voorkomen heeft Wasmachinepro een handige wascapsule gebruiksaanwijzing gemaakt zodat dit niet meer gebeurd.

  1. Plaats de capsule in de trommel voordat je hier was in doet. Wanneer de capsule bovenop de was wordt gelegd, kan het zijn dat deze niet oplost.
  2. Voorkom dat je de capsule in de wasmiddellade doet, doe de wascapsule altijd in een lege trommel.
  3. Zorg er voor dat je niet te veel wasgoed in de trommel doet. De capsule moet vrij kunnen bewegen. Laat dus altijd zo’n 10 centimeter tussen de bovenkant van het wasgoed en het dak van de trommel.
  4. Tot slot is het belangrijk om de juiste temperatuur te gebruiken. Vaak is dit 40 graden, maar raadpleeg altijd de verpakking van je wascapsules. Let ook goed op dat je kleding de temperatuur aan kan die een wascapsule vraagt. Wanneer er namelijk 40 graden wordt aangegeven op de doos van de wascapsules, lost deze dus alleen op bij 40 graden.

Grootste verschillen tussen een wascapsule of gewoon wasmiddel

Wascapsules en wasmiddel zijn eigenlijk hetzelfde, maar dan in een andere verpakking. Wasmiddel komt in een fles of zak en zelf doseer je de juiste hoeveelheid voor het wasje dat je gaat draaien. Bij een wascapsules hoef je vooraf alleen maar de capsule toe te voegen aan de was. Doseren is dus niet mogelijk, dus kleine wasjes krijgen net zoveel wasmiddel als wanneer je een grote was draait.

Prijsverschil: pods zijn over het algemeen duurder

In het algemeen zijn wascapsules duurder dan losse wasmiddel. Dit komt omdat de capsules al een pre-dose wasmiddel bevatten en er extra kosten zijn voor de verpakking en productie van de capsules. Echter, de precieze prijsverschillen kunnen variëren afhankelijk van het merk en de hoeveelheid wasmiddel in elke capsule of verpakking van los wasmiddel. Het is dus aan te raden om prijzen te vergelijken tussen verschillende merken en formaten om te zien welke optie het voordeligst is.

  • Ook raden we altijd aan om even de wasmiddelaanbiedingen te checken, er is altijd wel een goede aanbieding.

Zijn wascapsules slecht voor de wasmachine?

wascapsule in wasmachine

Ben je bang dat wascapsules slecht zijn voor je wasmachine? Geen zorgen, dat zijn ze niet. In feite kunnen ze zelfs beter zijn dan vloeibaar wasmiddel. Dankzij bepaalde reinigingsmiddelen in de 3-in-1 pods kan het zelfs helpen om je wasmachine schoon te houden en vetluis tegen te gaan. Dus, geen stress, wascapsules zijn een prima keuze!

Het gebruik van wasmiddelpods heeft ook voordelen voor de wasmachine zelf. Omdat er geen gebruik meer gemaakt hoeft te worden van de wasmiddellades, blijven deze schoon en is er minder kans op vervuiling. Dit is een veelvoorkomend probleem bij het onderhoud van wasmachines. Bovendien lost het wasmiddel in de pod volledig op, waardoor er geen resten achterblijven in de machine. Dit is vooral van belang bij het wassen op lage temperaturen, waarbij het wasmiddel vaak niet goed oplost.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *