kun je de was in de droger laten zitten

Kun je de was in de droger laten zitten?

In het kort: Het is niet aan te raden om de was in de droger te laten zitten als je niet thuis bent of als je de droger uit wilt zetten na het drogen. Dit kan leiden tot geurproblemen, schimmelgroei en in sommige gevallen zelfs brandgevaar.

kun je de was in de droger laten zitten
Lees in deze blog of het verstandig is om je wasgoed in de droger te laten zitten.

Als je de was in de droger laat zitten, kan de luchtvochtigheid in de droger ophopen en kan de was gaan ruiken. Dit kan leiden tot geurproblemen in de droger en in de kamer waar de droger staat. Bovendien kan de vochtige omgeving in de droger leiden tot schimmelgroei, vooral als de droger niet goed geventileerd is.

Daarnaast kan het laten zitten van de was in de droger ook brandgevaar opleveren. Als de was niet goed droog is en de droger uitgeschakeld wordt, kan er een kans zijn dat de was gaat smeulen en zelfs in brand vliegen. Dit kan leiden tot een grote brand in huis. Om deze redenen is het belangrijk om de was uit de droger te halen zodra de droogcyclus is voltooid en de was droog is. Als je niet thuis bent, is het raadzaam om iemand te vragen om de was uit de droger te halen.

Waarom gaat natte was stinken?

Natte was kan gaan stinken als gevolg van de groei van micro-organismen zoals schimmels en bacteriƫn. Deze micro-organismen groeien in een vochtige omgeving en hebben voedingsstoffen zoals resten van zeep en stofdeeltjes in de was nodig. Wanneer de was niet droogt of wordt opgeslagen in een vochtige omgeving, kan de groei van micro-organismen snel toenemen en kan de was gaan ruiken. Veelal wordt deze vuiligheid ook wel vetluis genoemd. Daarnaast kan de geur van de was ook afkomstig zijn van de stofdeeltjes die zich in de was ophopen, zoals urine, zweet, sigarettenrook en andere organische stoffen. Deze stofdeeltjes kunnen in de wasmachine achterblijven en bijdragen aan geurproblemen.

Om geurproblemen te voorkomen, is het belangrijk om de was zo snel mogelijk te drogen en op te slaan in een droge omgeving. Het is ook aanbevolen om regelmatig de wasmachine te reinigen en te onderhouden, vergeet hierbij ook niet het filter van de wasmachine schoon te maken. Ook is het belangrijk dat je de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt en op de juiste temperatuur wast.

wasdroger filter schoonmaken
Vergeet ook niet de filter van de wasdroger schoon te maken!

Tips om je was weer te laten fris ruiken

Heb je de was laten zitten en is het gaan stinken of stinkt je wasgoed? Dan zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je wasgoed weer snel fris ruikt:

  1. Droog de was zo snel mogelijk: Wanneer de was lange tijd nat blijft, kan dit leiden tot geurproblemen.
  2. Gebruik wasverzachter: Naast dat wasverzachter je was zachter maakt, zorgt wasverzachter ervoor dat je was lekker gaat ruiken.
  3. Voeg essentiƫle oliƫn toe aan de was: Gebruik een paar druppels van uw favoriete essentiƫle olie, zoals lavendel, citroen of eucalyptus, aan uw wasmachine.
  4. Voeg een geurstokje toe aan de wasdroger: Dit kan helpen om de geur van de was te verfrissen.
  5. Voeg baking soda toe aan de was: Baking soda is een natuurlijke geurverwijderaar en kan helpen om geurproblemen te verminderen. Voeg een kopje baking soda toe aan de wasmachine voor een extra frisse geur. Ook goed om vlekken te verwijderen.
  6. Maak regelmatig de wasmachine en droger schoon: Schimmel en bacteriƫn kunnen zich ophopen in de wasmachine en droger en leiden tot geurproblemen. Maak deze regelmatig schoon.
  7. Controleer de wasmachine en droger ventilatie: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wasmachine en droger goed geventileerd zijn zodat vocht en geur kunnen ontsnappen.
  8. Was regelmatig de handdoeken en lakens: Deze items kunnen snel gaan ruiken, dus was ze regelmatig.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *