Trillingsdempers wasmachine

Trillingsdempers wasmachine

Trillingsdempers zijn rubberen dopjes die je onder de pootjes van de wasmachine plaatst. Trillingsdempers voor een wasmachine kunnen een oplossing zijn bij geluidsoverlast van jouw wasmachine. Alleen is er wel een keerzijde: bij verkeerd gebruik kan het averechts werken. Lees dit artikel dus verder als jij wilt voorkomen dat je trillingsdempers op de verkeerde manier gebruikt.

Trillingsdempers wasmachine

Zijn trillingsdempers voor de wasmachine effectief?

Trillingsdempers voor wasmachines kunnen effectief zijn als je ze op de juiste manier gebruikt. Trillingsdempers voor de wasmachine zijn het effectiefst bij harde vloeren zoals: gietvloer (beton), of tegels. Deze trillingsdempers zorgen er dan voor dat de wasmachine minder lawaai maakt door het trillen op de grond en minder krassen op je vloer maakt. Tegenwoordig hebben wasmachines wel al rubberen pootjes waardoor het al een stuk minder is dan vroeger, daarbij zijn er ook erg stille wasmachines die amper geluid maken. Wel kun je deze vervangen als ze vormen van slijtage vertonen.

Een wasmachine maakt het meeste herrie wanneer deze centrifugeert.

Wat zijn de beste trillingsdempers wasmachine

Er zit niet heel veel verschil in de trillingsdempers voor wasmachine. Het belangrijkste is dat trillingsdempers universeel zijn en tegen vocht kunnen. Voor het gemak hier een aantal keuzes die volgens de reviews goed werk leveren:

  1. Merkloze trillingsdempers voor de wasmachine
  2. Trillingsdempers om de wasmachine te verhogen
  3. Scanpart anti-trillingsmat voor de wasmachine

Ook handig: een dempingsmat wasmachine

Heb je geen zin om de vier pootjes onder de wasmachine te krijgen, dan kun je ook kiezen voor een wasmachine dempingsmat. Deze neemt in principe dezelfde problemen weg als de trillingsdempers, alleen kun je deze makkelijk onder de wasmachine schuiven. Ook zijn ze beschikbaar in verschillende diktes waardoor je extra kunt dempen.

Let bij het kopen van dempers wasmachine hier op:

Wanneer je een houten vloer, laminaat of vloerbedekking hebt liggen raden wij het niet aan om trillingsdempers te gebruiken. Op deze vloeren voegt het namelijk niks toe want deze absorberen de trillingen al. Ook kan het op deze vloeren voor alleen maar meer gewiebel zorgen. Ook wanneer er al trillingsdempers onder de wasmachine zitten kun je beter geen trillingsdempers toevoegen. Dit kan voor meer gewiebel zorgen. Wel kan een dempingsmat dan een oplossing zijn. Wij hebben een uitgebreid artikel geschreven over wat te doen wanneer je wasmachine herrie maakt. Hierin staan een aantal tips en tricks om dit probleem op te lossen.

Heb je andere problemen of vragen die te maken hebben met wasmachines of drogers? Stel ze gerust en wij geven zo snel mogelijk antwoord!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *