wasmachine en droger op elkaar

Wasmachine en droger op elkaar

Een wasmachine en droger op elkaar zetten is handig om ruimte te besparen. Daarnaast kun je er ook nog een tussenstuk plaatsen voor extra opbergruimte en minder trillingen

Veel mensen vragen zich af of het verstandig is om een wasmachine & droger te stapelen. Naast dat dit ruimte bespaart is het ook nog eens handig dat je niet hoeft te bukken om het natte wasgoed in de droger te doen. Als je de droger op je wasmachine wilt zetten is het belangrijk om te kijken of deze op elkaar passen. Het handigste is om een droger en wasmachine van hetzelfde merk te hebben, zodat je zeker weet dat dit past. In andere gevallen is het verstandig om het even op te meten. Zo voorkom je dat je voor niks de zware droger gaat tillen om er vervolgens achter te komen dat het niet past.

wasmachine en droger op elkaar

Inhoudsopgave:

Kun je een wasmachine en droger op elkaar zetten

Het eenvoudige antwoord is ja! de meeste drogers kun je op een wasmachine zetten. Het is dan wel handig om de wasmachine en droger uit dezelfde serie van hetzelfde merk aan te schaffen. Deze passen eigenlijk altijd op elkaar en hebben tegenwoordig ook vaak slimme snufjes, zodat het droogprogramma automatisch wordt aangepast aan de was die gedraaid wordt. Een droger kun je op meerdere manieren stapelen op de wasmachine. Je kunt deze gewoon los op elkaar zetten, gebruik maken van een tussenstuk of een inbouwkast gebruiken, maar hierover later meer.

Op elkaar of naast elkaar

Wat is nou verstandiger om te doen? de wasmachine en droger op elkaar zetten, of deze naast elkaar zetten. Dit ligt natuurlijk volkomen aan de reden waarom je hier bent. Wil je ruimte besparen dan is optie 1 het meest interessant. Wanneer je de wasmachine en droger stapelt ben je als vanzelfsprekend de helft van de ruimte kwijt. Toch zijn er ook mensen die kiezen om de wasmachine en droger naast elkaar te zetten. Op deze manier ben je meer ruimte kwijt, maar heb je minder last van getril en ook niet het risico dat je droger van de wasmachine aftrilt. Om dit laatste te voorkomen bestaan er ook inbouwkasten of tussenleggers.

Wasmachine en droger op elkaar met tussenstuk

Om het leven wat makkelijker te maken kun je een tussenstuk, ook wel stapelkit genoemd, aanschaffen om je wasmachine en droger op elkaar te zetten. Een zogenaamd tussenstuk kun je tussen de wasmachine en droger doen en met een riem spannen zodat de droger niet van de wasmachine trilt. Een bijkomend voordeel is dat deze tussenstukken vaak over een lade beschikken waardoor je de was makkelijk op een goede hoogte kunt opvouwen, of de wasmand hier op neer kunt zetten, super handig dus! Bekijk hier het beste tussenstuk volgens ons.

Stapelen zonder tussenstuk

Uiteraard is het ook mogelijk om de wasmachine en droger te stapelen zonder tussenstuk. Het voordeel hiervan is, dat je minder ruimte in de hoogte kwijt bent. Een nadeel is echter dat de droger van de wasmachine kan trillen met alle gevolgen van dien. Wij raden daarom ten alle tijden aan om een tussenstuk (stapelkit) te gebruiken om de wasmachine en droger te stapelen.

Kast voor wasmachine droger op elkaar

Naast een tussenstuk kun je ook een inbouwkast gebruiken om een droger en wasmachine te stapelen. Deze kasten worden momenteel nog niet erg veel verkocht. Wel hebben wij mooie kasten gezien voor wasmachines met extra opbergruimte. Deze kasten kun je natuurlijk zelf ook maken als je een handige Harry bent. Om je een stukje op weg te helpen hebben wij dit artikel gevonden om zelf een mooie kast te maken. Deze kast zorgt er ook nog eens voor dat je machines niet in het zicht staan!

Wasmachine en droger op één groep

In principe wordt dit afgeraden omdat beide apparaten veel stroom vragen. Als deze dan tegelijk draaien kun je kortsluiting krijgen en dit is natuurlijk het laatste wat je wilt. Het is wel mogelijk om een combischakelaar te gebruiken. Deze stekkerdoos zorgt er namelijk voor dat wanneer het ene apparaat draait, de andere tijdelijk wordt uitgeschakeld. Deze combischakelaar is dus ideaal om je wasmachine en droger op één groep aan te sluiten.

Kan het ook op dezelfde afvoer?

Dit kan zeker, Een droger hoeft in principe niet op een afvoer zolang je het condens bakje leegt. Dit maakt het drogen van een was wel intensiever omdat je elke keer dit bakje moet legen. Wanneer je een afvoerslang aansluit, pompt de droger dit bakje vanzelf leeg en hoef jij dit dus niet te doen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is dit Y-stuk te bevestigen. Gebruik het brede deel voor de wasmachine afvoer en het smalle deel voor de droger afvoer.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *