wasmachine tankstation

Wasmachine bij tankstation – ideaal voor grote wasjes!

Je komt ze steeds vaker tegen, wasmachines bij het tankstation. Het zijn grote apparaten waarin je een standaard wasje kunt draaien. Over het algemeen heb je de keuze voor een was van 8 kilo of zelfs 18 kilo, daarbij is het ook mogelijk om je was direct te drogen. In deze blog vertellen we je alles over de wasmachine bij het tankstation. Want waarom is dit handig en hoe werken deze wasmachines.

  • Er zijn ook wasmachines met een groot vulgewicht beschikbaar voor thuisgebruik, zoals deze AEG wasmachine die een capaciteit van 12 kg heeft.
wasmachine tankstation
De wasmachines die je bij een tankstation kunt vinden.

Waarom zijn deze grote wasmachines handig?

De wasmachines bij het tankstation zijn voor verschillende doeleinde handig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je geen wasmachine hebt of dat deze kapot is. Zo’n wasmachine bij het tankstation is dan een uitkomst. Ook kan het zijn dat je iets wilt wassen wat thuis helemaal niet in de wasmachine past, denk aan gordijnen of dekens. De wasmachine bij tankstation kan in de volgende gevallen een uitkomst zijn:

  • Voor een grote was: de wasmachines bij het tankstation hebben een vulgewicht tot 18 kilo. In vergelijking met een standaard wasmachine is dit een stuk groter. De grootste wasmachines die je in huishoudens vindt hebben een maximaal vulgewicht van 10 kilo.
  • Je kunt het wasgoed ook direct drogen: bij de meeste wasstations vind je naast wasmachines ook drogers. Klaar met wassen? Dan kun je het wasgoed direct in een naastgelegen wasmachine stoppen. Ook deze drogers hebben een groot vulgewicht van 18 kilo.
  • Uitkomst voor groot wasgoed: ook kunnen de wasmachines bij het tankstation een uitkomt zijn wanneer je wasgoed hebt dat te groot is voor een standaard wasmachine. Zo worden dekens, kussens, bankhoezen en gordijnen veel gewassen bij deze wasmachines.
  • Vervanger bij een kapotte wasmachine: het kan ook gewoon een keer voorkomen dat thuis je wasmachine kapotgaat en je in nood zit. Zo’n wasmachine is dan een uitkomt. De wasmachines zijn dan ook 24/7 te gebruiken.
  • Inclusief wasmiddel: de wasmachines voegen automatisch wasmiddel toe. Dit is vaak hypoallergene wasmiddel.
  • Of gewoon op vakantie of onderweg: ben je op vakantie of gewoon onderweg, dan kan zo’n wasmachine bij het tankstation een uitkomst zijn. Overal kun je dan even je wasgoed wassen terwijl je wacht, natuurlijk is camping wasmachine ook een uitkomt.

Daarbij is het vaak ook een duurzame keuze. Zo zijn de wasmachines van Revolution voorzien van zonnepanelen en ecologische wasmiddel.

Hoe werkt zo’n wasmachine bij tankstation?

Er zijn verschillende aanbieders van wasmachines, dus er kan wat verschil in zitten hoe ze werken. Over het algemeen werken de machines hetzelfde. Als eerst gooi je het wasgoed erin, vervolgens vink je het juiste wasprogramma en betaal je het verschuldigde bedrag. Daarna wordt een wasprogramma gestart en wacht je tot deze klaar is.  

Een wasprogramma duurt zo’n 30 minuten en wanneer het programma klaar is gaat de deur open. Bij sommige wasmachines kun je instellen dat je een sms-berichtje krijgt, maar dat is niet altijd mogelijk. Tijdens een wasprogramma blijft de wasmachine gesloten en deze gaat pas open wanneer het wasprogramma klaar is.  

Kosten van wasmachine tankstation

Ook dit is afhankelijk van de aanbieders. Tijdens onze laatste was en het schrijven van dit bericht koste een wasprogramma met 18 kilo €11,- en een wasprogramma met 8 kilo wasgoed €5,50. Het droogprogramma koste €3,-. Ook heb je de mogelijkheid om wasverzachter toe te voegen en hier betaal je vaak extra kosten voor.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *