calgon wasmachine

Calgon wasmachine reiniger: aanrader of niet?

Wasmachines leven langer met Calgon, wie kent de reclame niet? Leven wasmachines ook echt langer met Calgon? Als Calgon wasmachine reiniger net zo goed werkt als het deuntje, dan zou het een wondermiddel zijn. In dit blog zetten wij voor jou de feiten en waarheden op een rij wat betreft de Calgon wasmachine reiniger.

calgon wasmachine

Wat is Calgon wasmachine reiniger?

Calgon wasmachine reiniger is in feite niet persé een reiniger maar meer een ontkalker. Calgon raad mensen dan ook aan om dit te gebruiken wanneer in jouw regio een bepaalde waterhardheid bestaat. Wanneer het water in jouw regio hard is betekend dit namelijk dat er veel kalk in het water zit, wat vervolgens zorgt voor een aanslag in de wasmachine. Dit kan schadelijk zijn en vervelende gevolgen hebben voor de levensduur van de wasmachine. Calgon raadt aan om het product te gebruiken wanneer het water harder is dan 8⁰ Duitse hardheid. De waterhardheid kun je opzoeken op een waterhardheid kaart, of je kunt dit nabellen bij de gemeente.

Is Calgon goed voor de wasmachine?

Onderzoekers zijn het er inmiddels over eens: Wasmachines leven niet per definitie langer met Calgon. De kosten van Calgon wegen niet op tegen de voordelen die het geeft. Een wasmachine krijgt namelijk zelfs pas na 6 jaar wassen met hard water last van afzetting van kalk. Tegen die tijd ben je al ruim €300,- verder als je bij elke wasbeurt Calgon gebruikt. Terwijl een kleine reparatie maar zo’n €60,- kost. Calgon blijft echter volhouden dat je het product bij elke wasbeurt moet gebruiken en dat alles op basis van een wetenschappelijk onderzoek dat zij nog altijd geheimhouden.

Hoe gebruik je Calgon reiniger in de wasmachine?

hoe calgon in de wasmachine

Mocht je na het lezen van dit blog toch nog Calgon willen gebruiken? Zorg dat je bij gebruik van calgon altijd de instructies leest die op de doos staan. De dosering is 1/3e maatbeker bij een gemiddelde waterhardheid, 2/3e bij hard water en een hele maatbeker wanneer het water extreem hard is. Gebruik hierbij ook normaal wasmiddel, lees hier in welk vakje wasmiddel moet. Wel kun je iets minder wasmiddel gebruiken dan gewoonlijk.

Ook zegt Calgon dat je het bij iedere wasbeurt moet gebruiken, omdat het effect anders matig is. Volgens ons is het effect sowieso niet denderend. Weten welke producten je beter kunt gebruiken? Lees dan ons blog over de beste wasmachine reinigers! Vaak zijn huis- en keukenmiddeltjes beter te gebruiken en deze heb je vaak toch al in huis.

Mocht je nog vragen hebben over het reinigen van wasmachines of andere vragen omtrent wasmachines? Vraag ze gerust en wij beantwoorden de vraag zo snel mogelijk! Om de levensduur van je wasmachine te verlengen en om je was goed schoon te krijgen is het wel belangrijk dat je de wasmachine schoonmaakt en goed onderhoudt. Bekijk onze wasmachine schoonmaken pagina met een stappenplan hoe je de wasmachine eenvoudig schoon kan maken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *