hoe breed wasmachine

Hoe breed is een wasmachine?

In dit nieuwe wasmachine kennisbank artikel staan we weer eens stil bij de afmetingen van de wasmachine. De breedte om precies te zijn. Het blijkt dat de meeste wasmachines een standaard breedte hebben van 60 centimeter. Toch kan het voorkomen dat hier verschil in zit. Laten we op de meest duidelijk manier antwoord geven op de vraag hoe breed een wasmachine is!

Wasmachine breedte

We hoeven niet langs verschillende wasmachine verkooppunten om erachter te komen dat er sprake is van een standaard breedte. Net als bij de wasmachine hoogte is er sprake van een standaardmaat: 60 centimeter om precies te zijn. Hierbij hebben we het wel over de ‘reguliere wasmachine’, waarbij we doelen op een voorlader model. We laten de mini wasmachine en de bovenlader wasmachine hierbij dus even links liggen.

Wasmachines die minder breed zijn

Je kunt natuurlijk nu gelijk beseffen dat een standaard breedte van 60 centimeter in jouw geval te breed is. Misschien wens je wel een inbouw wasmachine in een keukenkastje die veel smaller is dan de wasmachine breed is. En dan is een camping wasmachine, ook wel een mini wasmachine, natuurlijk ook geen permanente oplossing.

Gelukkig zijn er zo nu en dan uitzonderingen. Zo is een bovenlader model vaak een stuk hoger (daarmee komt dus ook de standaard hoogte te vervallen) en ook een stuk smaller. Wanneer je op zoek bent naar een smal model raden we je ook aan om onze uitgebreide gids over een smalle wasmachine door te nemen. Daar gaan we dieper in op de mogelijkheden en komen we met tips om een smalle wasmachine te scoren.

FAQ: Veelgestelde vragen over de breedte

Hoe breed is de gemiddelde wasmachine? Welke wasmachines zijn minder breed? Bekijk hieronder deze en veel andere gestelde vragen in onze FAQ.

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”💧 Hoe breed is de gemiddelde wasmachine?” answer-0=”Bij wasmachines wordt veelal een standaard breedte van 60 centimeter gehanteerd.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”💧 Welke wasmachines zijn minder breed?” answer-1=”Bovenladers en mini wasmachines zijn vaak een stukje smaller, maar dit is uiteraard afhankelijk van het model dat je kiest.” image-1=”” headline-2=”h3″ question-2=”💧 Wat is een nadeel van minder brede wasmachines?” answer-2=”Vaak heb je te maken met een minder grote was capaciteit, doordat de trommel ook smaller is. Let daarom ook altijd op de diepte van de wasmachine.” image-3=”” headline-3=”h3″ question-3=”💧 Waar vind ik smalle wasmachines?” answer-3=”Verschillende wasmachine verkooppunten bieden smallere modellen aan. Let atlijd goed op de afmetingen bij de product specificaties of vraag advies bij desbetreffende verkoper.” image-3=”” count=”4″ html=”true” css_class=””]

Meer over afmetingen

Meer leren over wasmachines? Bekijk dan hier de hele wasmachine kennisbank voor nog meer interessante weetjes!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *